Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Tratat de drept procesual civil. Vol. II
      3.0 / 10 ( 1 voturi)
      Categorii:
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2015
      Tip coperta:
      Hardcover
      Nr. pagini:
      1064
      Colectie:
      ISBN:
      9786066733342
      Adaugă în coș
      17900
      Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Volumul al II-lea al Tratatului de drept procesual civil este consacrat cailor de atac, procedurilor speciale, executarii silite si procesului civil internațional. La alcatuirea acestui volum au contribuit si reputați specialisti din domeniul Dreptului execuțional si al Dreptului internațional privat.

      Exegeza realizata si in cuprinsul acestui volum este una aprofundata si concordanta cu ultimele orientari doctrinare in materie, autorii remarcand diferențele dintre noile reglementari procesuale si cele care au fost promovate in Codul anterior de procedura civila. Autorii au insistat cu deosebire asupra noutaților aduse de noul Cod de procedura civila in materia cailor legale de atac, cum sunt cele privitoare la procedura prealabila apelului si recursului, precum si la procedura de filtrare a recursurilor.
      De asemenea, o analiza aparte este consacrata procedurii arbitrajului privat, dar si procedurilor speciale, insistandu-se in mod particular, asa cum este si firesc, asupra noilor proceduri speciale.

      Materia executarii silite ocupa un loc important in sistemul noului Cod de procedura civila, iar textele care o reglementeaza au primit o „expansiune” semnificativa. De aceea, autorul acestei parți a Tratatului realizeaza o ampla investigație a progreselor realizate de legiuitor in materie, fara a exclude si unele note critice, determinate de un formalism exagerat.

      Cu aceeasi persuasiune si staruința doctrinara este cercetat si procesul civil internațional, context in care se subliniaza particularitațile unor instituții in raport cu cele din dreptul comun, facandu-se referiri importante si la recentele reglementari ale Uniunii Europene in domeniu.

      Colectivul de autori este incredințat ca si acest al doilea volum al Tratatului se va bucura de aceeasi receptivitate si va reprezenta un ghid teoretic si practic important nu doar pentru practicieni, ci si pentru studenții facultaților de drept, pentru tinerii absolvenți care azi sunt chemați sa contribuie la consolidarea statului de drept si la triumful justiției, atat de incercate chiar si in istoria moderna a dreptului.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.