Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Ulise

   Ulise

   7.7 / 10 ( 57 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2012
   Editura:
   Nr Pag:
   712
   Traducatori:
   Mircea Ivanescu
   ISBN:
   9789993113430
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   „Ulise a fost etichetat drept un roman murdar, blasfematoriu si imposibil de citit. În faimoasa sentinta a tribunalului din 1933, judecatorul John M. Woolsey a declarat Ulise o carte gretoasa – desi a estimat ca nu este chiar atât de obscena încât sa nu fie importata în Statele Unite ale Americii.

   Nici unul dintre aceste adjective nu este câtusi de putin potrivit pentru a descrie cartea. Pâna în zilele noastre, ramâne capodopera modernista absoluta, o carte în care autorul duce lirismul si vulgaritatea celtice pâna la splendide extreme. Ulise este un roman amuzant, trist si chiar plin de suspans.”

   James Marcus

   „Indiferent daca paralela cu Homer a fost urmarita deliberat sau a însemnat doar o «schelarie» ajutând tehnic la constructia romanului (cum credea, de pilda, Pound – el însusi aflat în mod aproape cert sub influenta lui Joyce când a descoperit figura lui Ulise ca factor central opusului sau magnum, Cantos), personajele si situatiile de aici trebuie întelese, practic totdeauna, prin referire la cele homerice.

   La Joyce e vorba de un model de inversiune comica, prin care anumite personaje raportabile la cele din Odiseea apar în Dublinul secolului al XX lea cu grija transformate la modul pedestru, în primul rând amuzant, si de aici, la modul grav, subînteles, satiric, amar ironic, spre a fi condamnate.”
   Mircea Ivanescu

   „As fi vrut sa nu fi citit niciodata Ulise. Îmi provoaca un complex de inferioritate.”
   George Orwell

   „Joyce demonstreaza ca materialul vietii de zi cu zi poate fi la fel de maiestuos ca orice mare epopee. Vietile oamenilor obisnuiti sunt si ele demne de marea arta. Se poate crea maretie din banalitate.”
   Salman Rushdie

   „Cred ca omul asta e un geniu, dar ce imaginatie murdara are, nu-i asa?”
   Nora Joyce

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.