Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   ×

   Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 21 iunie, ora 16:00 și până luni, 24 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 25 iunie.

   URSS (1922–1991)

   URSS (1922–1991)

   Un secol de la constituire, trei decenii de la destramare. Perceptii actuale
   8.0 / 10 ( 1 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2024
   Editura:
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   336
   ISBN:
   9786060884118
   Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
   Adaugă în coș
   5990
   Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Printr-un demers istoriografic de amploare, apelând la surse dintre cele mai variate – literatură de specialitate, romane, interviuri, documente din arhive, presa vremii –, istorici din România, Rusia și Republica Moldova investighează trecutul unuia dintre cele mai mari state din istoria omenirii. În volum veți găsi răspunsuri la întrebări esențiale despre teme importante ale Războiului Rece: Cum a luat ființă Uniunea Republicilor Socialiste Sovietice (URSS)? Cum au perceput oamenii de rând prăbușirea „imperiului” sovietic?

   A existat, cu adevărat, la sfârșitul anilor 1980, o revoluție antinomenclaturistă? Putea Mihail Gorbaciov, ultimul lider sovietic, să evite finalul din 1991? De ce consideră sovietologii că acțiunile Ucrainei au fost decisive pentru dispariția URSS?

   Cum s-a desprins Republica Moldova de uniune? Care a fost rolul temutului KGB în procesul complex al destrămării Uniunii Sovietice? Ce cred istoricii ruși despre reformele declanșate în deceniul al nouălea, perestroika și glasnost?

   „Lucrarea cuprinde opt studii elaborate de cercetători cu o excelentă cunoaștere a istoriei Uniunii Sovietice și un interesant dialog purtat de doi istorici ruși. Acestea dau contur unei imagini de ansamblu asupra evoluției unui imperiu care s-a vrut a fi negarea a tot ce a existat ca practică politică în organizarea și funcționarea unui stat în secolul XX, dar care s-a dovedit a fi nu numai neviabil, ci și un experiment dureros pentru zeci de milioane de oameni în interior și o amenințare imperialistă în politica internațională.

   Centrul de greutate al analizelor cade pe rezolvarea unor întrebări care în cercetarea academică au răspunsuri controversate, uneori diametral opuse, privind cauzele care au condus la destrămarea imperiului și, mai ales, consecințele acestui fenomen pentru ruși și pentru națiunile din componența Uniunii Sovietice.

   Fiecare dintre studii ar putea fi o lucrare de sine stătătoare care ar permite cititorului să-și formeze propria imagine asupra unor segmente-tunel din evoluția în timp și spațiu a URSS ca actor major al lumii în secolul trecut.” Constantin Hlihor

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.