Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Va veni focul

      Va veni focul

      9.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2020
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      80
      Traducatori:
      ISBN:
      9786069462577
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Adaugă în coș
      3490
      Livrare în 24h! (a doua zi) Limited

      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Publicat în 1963 și devenit imediat bestseller, Va veni focul a galvanizat Statele Unite și a dat o voce puternică mișcării drepturilor civile, în plină formare. O evocare grăitoare a copilăriei petrecute în Harlem și, totodată, o examinare abrazivă a consecințelor nedreptății rasiale, această carte este un document extrem de personal și incitant. Conține două „scrisori”, compuse la centenarul Proclamației de emancipare, care i-au încurajat pe americani, indiferent de culoarea pielii, să atace moștenirea îngrozitoare a rasismului. Descrisă de The New York Times Book Review ca „predică, ultimatum, confesiune, depoziție, testament și cronică… toate într-o proză incandescentă, genială”, Va veni focul este un clasic al literaturii.

      Cel mai bun eseu pe care l-am citit vreodată… iar Baldwin a refuzat să menajeze pe cineva. E deopotrivă direct și minunat. Nu pare să scrie pentru a convinge. Scrie dincolo de cititor.
      Ta-Nehisi Coates
      Ca scriitor de eseuri polemice pe teme rasiale, James Baldwin nu are egal. De fapt, probabil că nici nu are o reală concurență. Rolul literar pe care și l-a asumat în mod deliberat și pe care l-a jucat cu o inteligență atât de sclipitoare este imposibil de imitat de orice alt scriitor.
      The New York Review of Books

      Este unul dintre textele esențiale care stau la baza mișcării pentru drepturile omului, un eseu care rămâne la fel de relevant și astăzi ca și în 1963, când a fost inițial publicat. Este genul de text care ne face să ne chestionăm cele mai banale atitudini sociale.

      Black Button
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.