Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   ×

   Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 21 iunie, ora 16:00 și până luni, 24 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 25 iunie.

   Vremurile bune de altadata

   Vremurile bune de altadata

   8.0 / 10 ( 5 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2016
   Editura:
   Traducatori:
   Ilustratori:
   ISBN:
   9786067103472
   Dimensiuni: l: 11cm | H: 18cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Stilul excentric, ironia şi umorul lui Hrabal, dublate de un simţ al tragicului şi al atentei observaţii psihologie fac din povestirile lui adevărate lumi în miniatură, în care viaţa reală este prezentă în fiecare rând. Teribila iscusinţă a redării dialogului firesc, a creării unor personaje memorabile şi a unor situaţii insolite se regăseşte în fiecare dintre povestirile cuprinse în acest volum. „O după-amiază anostă”, „Fanfaronul“, „Vreţi să vedeţi Praga de aur?“, pentru a enumera doar câteva, vă vor cuceri prin hazul nebun, însoţit, ca în toate scrierile lui Hrabal, de grotesc.


   "Povestirile magice ale lui Hrabal sunt comice – sunt, de fapt, dorinţe întrupate... Sălăşluiesc într-un teritoriu utopic, pe tărâmul hohotelor de râs şi al lacrimilor." James Wood, London Review of Books

   „Sunt un clovn, un animator, un povestitor, un profesor particular şi în acelaşi timp un informator, un corespondent toxic (…). Sunt un bărbat care îmbătrâneşte, dar care poartă în sine tinereţea, expresiile mele faciale şi cuvintele dau naştere gramaticii mele nestatornice şi argoului meu intern; într-o jumătate de oră, o farfurie cu o friptură fierbinte şi o halbă de bere îmi pot arăta transsubstanţialitatea materiei în voia bună, metamorfoza ieftină, întâiul miracol al lumii…“ Bohumil Hrabal   Media

   "O serie de autor de la Editura ART - Bohumil Hrabal; iar din această minunată colecţie, dacă ar fi să recomand o singură carte, aş alege-o pe cea mai recentă: Vremurile bune de altădată, adică volumul său de povestiri. Sînt unii, mult mai pricepuţi decît mine în chestiunea literaturii, care îndrăznesc să spună că Hrabal este, în afara ruşilor, cel mai mare prozator european. Şi mai e şi comic!" Marius Chivu recenzează literatură română contemporană în Dilema veche, iar în timpul liber traduce sau își scrie propriile cărţi. Printre cărțile lui reamintim: Sfârșit de sezon, Best of: proza scurta a anilor 2000, Ce-a vrut să spună autorul.


   Universul scriitorului ceh Bohumil Hrabal (1914 - 1997) e unul al nostalgiei. Și asta nu doar atunci când personajele lui vorbesc despre trecut (despre fotbalul de odinioară, despre tineretul de altădată ș.a.), ci și atunci când el, Hrabal, scrie despre prezent. Nu e un prezent care vibrează, care arde, ci unul molcom, desenat în sepia, peste care se lasă seara, străpuns de luminile farurilor de mașini, cu licăriri îndepărtate și siluete care se pierd în noapte, pe marginea șoselelor.

   Mai multe puteti citi aici

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.