Mierea crema cu turmeric si ghimbir contine miere poliflora, pulbere de turmeric si ghimbir.
Textura cremoasa a mierii se obtine printr-un proces de cristalizare controlata a mierii astfel incat sa nu fie afectate proprietatile mierii de albine.
Mierea crema cu turmeric si ghimbir este un produs tartinabil, aceasta nu se scurge.
Nu contine conservanti, aditivi.
Turmeric (Curcuma sau sofranul indian) asa cum mai este cunoscuta aceasta mirodenie asiatica are o aroma dulce-amaruie, asemanatoare piperului negru si o aroma pamantoasa, asemanatoare mustarului. Culoarea galben intens spre auriu este data de substanta activa numita curcumin.
Pentru o mai buna absortie a curcuminului, de catre organism acesta trebuie combinat cu piperina.
Ghimbirul este o mirodenie cunoscuta din cele mai vechi timpuri in Asia. Consumul de ghimbir s-a intensificat in Romania in ultimii 15 ani, o data cu aparitia fructelor, legumelor si condimentelor exotice.
Ghimbirul contine vitamine ca:
Vitamina B6, Vitamina C, Vitamina E, tiamina, Riboflavina, Nianicina, Acid Pantotenic si minerale precum: Calciu, Fier, Magneziu, Mangan, Fosfor, Potasiu, Sodiu si Zinc
Miere poliflora, dupa cum se si numeste, aceasta este o miere care se obtine prin polenizarea de catre albine a mai multor plante.
Mierea poliflora este considerata cea mai complexa, datorita faptului ca are in componenta sa nectarul de la mai multe plante, imprumutand proprietatile terapeutice ale acestora.
Miere crema cu turmeric si ghimbir beneficii:
- Vitaminizant si energizant
- Are efecte antiinflamatoare
- Are efecte antiimbatranire
- Protejeaza sitemul nervos
- Stimuleaza functia digestiva
Cand si cum se consuma miere crema cu turmeric si ghimbir?
- Se poate consuma in orice perioadata a anului.
- 2-3 linguri pe zi, a se evita consumul inainte de culcare.
Mierea de albine contraindicatii:
- Nu este recomandata copiilor mai mici de1 an deoarece poate provoca botulism.
- Nu este recomandata persoanelor care sunt alergice la polen, poate provoca in cazul acestora soc anafilactic.
- Nu este recomandata persoanelor care sunt alergice la ghimbir, turmeric, piper
- Mierea nu se adaugă in lichide fierbinti (care au o temperatura mai mare de 42 de grade Celsius), deoarece isi pierde unele dintre proprietati.