Products
Products
  • Total RON Comandă
   x
   Your cart is empty.
   Comandă
   raft
   Antifragil

   Antifragil

   Ce avem de castigat de pe urma dezordinii
   7.0 / 10 ( 49 votes)
   Language:
   Romana
   Publishing Date:
   2014
   Cover Type:
   Paperback
   Page Count:
   545
   ISBN:
   9786065887022
   Dimensions: l: 15cm | H: 23cm | 3cm
   Unavailable
   Unavailable
   Price applicable only to online purchases!
   Free Gift Wrapping!
   Free shipping over 150 RON
   You can return it in 14 days
   You got questions? Contact Us!
   Publisher's Synopsis

   După ce a demonstrat in Lebăda Neagră că impredictibilul şi foarte puţin probablilul se află la baza aproape oricărui fenomen, Nassim Nicholas Taleb arată in Antifragil de ce oraşele-stat sunt mai bune decât statele-naţiune, de ce datoriile sunt întotdeauna nocive, de ce guvernele fac rău ori de câte ori impun politici protecţioniste şi în ce fel prăbuşirea fiecărui avion constituie un câştig pentru siguranţa zborurilor.

   Expert în domeniul riscului şi probabilităţilor, autorul demonstrează că, aşa cum organismul uman are de câştigat de pe urma stresului şi tensiunii la care este supus ocazional, tot astfel majoritatea lucrurilor au beneficii de pe urma dezordinii, volatilităţii, haosului şi factorilor de stres. Experienţa arată că improbabilul, imprevizibiliul şi nesiguranţa nu sunt atât de perioculoase pe cât se crede, ci că se dovedesc utile, dezirabile şi chiar necesare - pentru că îmbunătăţesc şi întăresc orice sistem, organic sau anorganic. Mobilizănd exemple din finanţe,. politică, ecologie, medicină, arhitectură şi educaţie, Taleb execută un tur de forţă prin toate domeniile vieţii umane (şi nu numai) pentru a identifica şi analiza componentele care întăresc sistemele, făcându-le antifragile. Spre deosebire de rezistenţă şi robusteţe, antifragilul nu numai că rezistă la şocuri, ci trage învăţăminte de la acestea şi se îmbunătăţeşte de pe urma lor. Tocmai de aceea cunoaşterea prin încercări şi greşeli va fi întotdeauna superioară cunoaşterii academice, "de laborator", iar organismele călite în focul provocărilor vor fi mai puternice decăt acelea dezvoltate într-un "clopot de sticlă".

   Antifragil este un îndreptar pentru a trăi intr-o lume pe care nu o înţelegem, dominată de Lebedele Negre şi de obsesia umană pentru predictibil şi siguranţa. Erudit, spiritual şi îndrazneţ, mesajul lui Taleb este unul revoluţionar: numai antifragilul va supravieţui.

   Reviews and comments

   Nota

   de |

   There are no reviews yet for this product.
   Add a review
   You need to authenticate in order to add a review.