Products
Products
  • Total RON Comandă
   x
   Your cart is empty.
   Comandă
   Codul rutier. Actualizat la 1 septembrie 2017

   Codul rutier. Actualizat la 1 septembrie 2017

   1.0 / 10 ( 1 votes)
   Language:
   Romana
   Publishing Date:
   2017
   Cover Type:
   Paperback
   Page Count:
   384
   Collection:
   ISBN:
   9786063901195
   Add to cart
   2990
   Next Day Delivery! Limited
   Today by bike delivery
   Next Day Delivery!

   Price applicable only to online purchases!
   Free Gift Wrapping!
   Free shipping over 150 RON
   You can return it in 14 days
   You got questions? Contact Us!
   Publisher's Synopsis

   Ingrijita de avocat dr. Mircea Ursuta, lucrarea Codul rutier (actualizat la 1 septembrie 2017) contine:

   ● Studiu introductiv

   ● Extrase din Noul Cod penal si din Legea politiei locale

   ● Acte normative conexe esentiale, inclusiv Procedura de utilizare a aparatelor radar si Reglementarea „cazierului rutier”, Procedura de ridicare a vehiculelor si noua Lege privind RCA (cu normele de aplicare)

   ● O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile ulterioare

   ● TABELUL SANCTIUNILOR RUTIERE

   Incercand sa imbunatatim permanent prezenta lucrare, astfel incat aceasta sa constituie un instrument util de lucru pentru practicienii dreptului, dar si pentru orice cetatean confruntat cu o problema de aplicare a legislatiei rutiere, am considerat necesar sa inseram in aceasta editie noi acte normative cu impact in materia rutiera.

   In primul rand, este vorba despre Legea politiei locale nr. 155/2010, din care prezentam un extras necesar in domeniul rutier, avand in vedere competentele politistului local in materie, cu atat mai mult cu cat, recent, a fost pronuntata Decizia nr. 11/2017 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care s-a stabilit ca doar agentul constatator din cadrul politiei rutiere are competenta de a solicita proprietarului sau detinatorului mandatat al unui vehicul comunicarea identitatii persoanei careia i-a incredintat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum si de a aplica sanctiunile contraventionale prevazute de lege, in cazul necomunicarii relatiilor solicitate.

   De asemenea, avand in vedere efectele civile generate de accidentele de circulatie, am considerat necesar sa includem in prezenta culegere si Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor.

   Am pastrat, la final, tabelul care cuprinde o sinteza a aplicarii normelor rutiere in materia constatarii contraventiilor la regimul rutier.

   Tabelul este util atat politistilor rutieri care sunt chemati sa constate contraventii rutiere, cat si persoanelor sanctionate, care pot verifica foarte rapid daca incadrarea juridica facuta de agentul constatator este corecta.

   Practic, tabelul cuprinde, in ordine alfabetica, incalcarile normelor rutiere, temeiul de drept al sanctiunilor, cuantumul amenzii si eventualele sanctiuni complementare ce urmeaza a fi aplicate – puncte de penalizare, suspendarea dreptului de a conduce, retinerea certificatului de inmatriculare etc. Ultima coloana indica valabilitatea dovezii de circulatie in ipoteza aplicarii unei sanctiuni complementare mai grave.

   Conferentiar dr. MIRCEA URSUTA

   Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea

   Reviews and comments

   Nota

   de |

   There are no reviews yet for this product.
   Add a review
   You need to authenticate in order to add a review.