Cremă din miez de fistic copt și nimic mai mult. Fără zahăr, fără sare, fără alte uleiuri sau conservanți. O poți combina atât în cookie-uri vegane, smoothie bowls sau direct cu lingura din borcan.
Crema de fistic este o sursă bogată de proteine, fosfor, cupru si vitamine.
Formarea unei pelicule de ulei la suprafață este normală și indică faptul că nu folosim stabilizatori. Producem cremele în loturi mici, pentru a avea un produs cât mai proaspăt și natural. Se recomandă ținerea borcanului la frigider după deschidere.
Beneficii: chiar dacă prin coacere se mai reduce conținutul de substanțe nutritive, consumul de fistic aduce aport de:
- vitamina A, vitamina E și vitamina B6,
- fosfor, cupru,
- antioxidanți,
- l-arginina,
- grăsimi vegetale sănătoase.
L-arginina ajută la relaxarea arterelor, împiedicând formarea cheagurilor de sânge care duc la atac de cord. Consumul de fistic în mod regulat scade nivelul de colesterol. Atenție însă la cantitate, deoarece este bogat în calorii. Însă fiind sățios, poate ajuta la reducerea greutătii dacă este consumat în cantități rezonabile.
Conținutul de fosfor ajută la prevenirea diabetului de tip 2.
Vitaminele A si E, împreună cu antioxidanții și grăsimile sănătoase din migdale ajută la detoxifierea și hidratarea pielii.
Vitamina B6 ajută sistemul nervos și sistemul imunitar.
Conținutul de cupru ajută la asimilarea fierului în organism, fiind de ajutor în cazurile de anemie.
Fisticul are proprietăți antiinflamatoare și chiar proprietăți afrodiziace.