×

Muguri pe ramuri și -20% la cumpărăturile peste 200 lei, în perioada 14-16 martie, numai pe carturesti.ro.

Danube

Danube

Recipes and Stories from Eastern Europe
10.0 / 10 (1 votes)
NaN
Categories:
Language:
Engleza
Publishing Date:
2024
Cover Type:
Hardcover
Page Count:
272
ISBN:
9781784887049
Dimensions: l: 19cm | H: 24.8cm | 3.1cm | 1152g

18700
Next Day Delivery! In stock

Price applicable only to online purchases!
Free Gift Wrapping!
Free shipping over 150 RON
You can return it in 14 days
You got questions? Contact Us!
Publisher's Synopsis
A culinary journey with easy-to-make recipes from the enchanting Eastern lands of the Danube River.

In Danube, the James Beard Award-winning food writer and cook Irina Georgescu takes you on a gastronomic adventure as you journey along the Danube River, unearthing the hidden gems of Eastern European cuisine. With over 80 extraordinary recipes for everyday cooking – many focusing on vegetables, beans and pulses without meat – this cookbook is a testament to the diverse cultures of Romania, Serbia and Bulgaria in those border regions shaped by the Danube.

The recipes are simple and practical, from Potato Stew with Filo Crust, Leek and Rice Pie, Noodles with Sauerkraut and Slow-cooked Beans served with Cheese Breads to Horseradish Cornbread and Rice Pilafs. For those who crave the meat-centric dishes of Eastern European festivities, Danube offers mouth-watering and no-fuss recipes that will transport you to the heart of tradition, including the life-giving Lamb and Pearl Barley Curban Soup, Easter Lamb Stufat with Spring Onions and Sunday Pot-Roasted Chicken with Herby Stock.

With stunning location and food photography throughout, Danube is your passport to a world of flavours, stories, and traditions that will leave you hungry for more.

Utterly transporting – Irina’s wonderful recipes and sparkling writing made me hungry to eat and to travel.Mark Diacono

Danube is an enticing introduction to the rich culinary traditions of people living in the regions the Danube River traverses on its way to the Black Sea. Photographs and stories about life in Romania opened my eyes to its rich history, from the time of the Romans to the present day. This is a book to read with pleasure as well as to cook from!Naomi Duguid

Reviews and comments

Purificare, de Sofi Oksanen Nota 10

de Anonim | 22/03/2012 15:01

N-am înţeles niciodată de ce scriitorii nu sunt atenţi la ce titluri mai sunt disponibile pe piaţă. Pentru mine Purificare însemna până acum câteva zile Sarah Kane şi se scălda într-o lumină de faianţă galbenă în ritmuri de Sting, aşa cum şi-a imaginat-o Andrei Şerban pe scena Teatrului Naţional din Cluj Napoca. Dar uite că finlandeza asta, Sofi Oksanen, îşi numeşte romanul Purificare (Editura Polirom, 2012, 24,95 lei), inspirându-l dintr-o piesă omonimă scrisă tot de ea cu un an înainte, în 2007. Un roman tradus în peste 40 de ţări cu numeroase premii la activ (printre care Prix Femina Etranger, 2010). Iar după ce l-am devorat ca un şoarece de bibliotecă într-o seară jumate cred că titlu mai potrivit nu putea avea. Şi cel mai probabil de acuma în mintea mea alambicată Purificare va fi şi o casă cu grădină şi dependinţe secrete, la marginea unei “păduri estoniene minunate”, care desparte şi apropie destine mai ceva ca magneţii în formă de potcoavă. În primul rând, dacă vă apare în faţă pe vreun raft, nu vă speriaţi de descrierea de pe spate făcută de “The Economist” – veţi putea citi şi noaptea cartea asta, dar cu o oarecare strângere de stomac, de parcă pielea s-a uscat, a făcut coajă, a intrat la apă şi vă trage în interiorul ei. Apoi, ignoraţi fotografia de pe copertă – nu-i nicidecum glam cum aţi putea crede văzând picioarele lungi şi aproape perfecte, sau cu substrat religios – a se vedea poziţia de cruce. Şi dacă nu vă prinde din prima parte – descrieri lungi şi metafore tăioase (“Dar estoniana fetei avea un altfet de gust, ceva mai vechi, ceva îngălbenit şi ros de molii. Acea vorbire degaja un ciudat miros de moarte.”), continuaţi şi o să vă afundaţi într-o dramă de familie mocirloasă întinsă pe mai bine de 50 de ani, unde orice nou amănunt scoate la iveală alte şi alte încrucişări de situaţie. Dacă v-a plăcut Bastarda Istanbulului (Editira Polirom, 2007), o să vă placă şi Purificare. Dacă nu aţi citit romanul turcoaicei Elif Shafak, e timpul să o faceţi [De ascultat un discurs de-al lui Elif Shafak despre arta povestirii aici.] Revenind. “Părul încurcat la tâmple şi stătea iţit în aer precum o urcehe în plus, întotdeauna în alertă.” Sofi Oksanen construieşte piste false. Nu te lasă să îţi dai seama unde se va duce cu povestea. Adică doar îţi dă impresia că te lasă. Vei intui cu uşurinţă că fata pe care bătrâna estoniană o găseşte în curte e o fugară – mai întâi de sărăcia din Rusia post-URSS şi apoi de peştele ei, care iniţial îi promisese Occidentul şi lumea bună; că această fugară nu a apărut de niciunde fix la ea, ci că îi e cumva rudă. Dar nu asta e povestea pentru care Purificare mi-a ocupat o seară jumate. Cu o singură fotografie, un amănunt căruia nu i-ai da prea mare importanţă, scriitoarea finlandeză uneşte cele două lumi – a lui Aliide Truu, bătrâna care pândeşte muşte cu ura cu care ar putea ucide un om, şi a Zarei, fata care respiră prin toţi porii frică, cu “pielea precum pulpa unui măr caramelizat cu scorţişoară proaspăt tăiat”, fără cale de întors. ( puteti citi recenzia integral accesand http://

Add a review
You need to authenticate in order to add a review.