Obiectivul prezentului material este de a scoate in evidenta intr-un mod cat se poate de simplu originea a ceea ce suntem, ce poate fi gasita, patrunsa si inteleasa doar indreptand atentia spre interior. Cautand neincetat in „locasurile filosofale ale propriului sine”.
Gandurile, dorintele, idealurile ce cuprind sistemele de investigare care au stat la baza oricarui conglomerat uman au fost generate mereu din ceea ce poarta denumirea de „interior”.
A refuza sau nu aceasta afirmatie este un drept de nezdruncinat al fiecaruia.
Insa, pentru cel ce deja a platit fructul intelegerii sale cu sudoarea fruntii pe taramul cercetarii sinelui, acest fapt se dovedeste a fi axiomatic.
Prin ceea ce este, lucrarea de fata isi propune sa fie o oglinda a reflectiilor asupra imensului taram psihologic in care cu totii ne avem existenta si pe care intr-un mod paradoxal ajungem sa il ignoram in totalitate.
Sa nu uitam ca orice rod mai mare sau mai mic ajunge sa fie hrana pentru cel flamand. Rod al intelepciunii pe care candva eclesiastul l-a gustat. Si l-a gustat din plin!
Destinele nu sunt aceleasi pentru toti, dar toti ne putem schimba destinele! ( - Autorul)
Despre autor:
A descrie ceea ce suntem, uneori se dovedeste a fi o adevarata provocare. Am fost si mereu voi fi ghidat de un nesecat imbold al cunoasterii de sine si al schimbarii. Cunoasterea de sine, exigenta prin fapt, presupune curaj si acceptare a ceea ce suntem in interiorul unei continue dualitati: bine si rau. Schimbarea apare din nevoia de a transcende ceea ce exista in interiorul nostru ca elemente lipsite de fond. Nestatornice si superficiale. Motiv pentru care ma consider un student al cunoasterii. Al adevaratei gnoze ce iti ofera didactica prin care poti accede la descifrarea marii enigme: cine suntem! Totul transpus in etape si etape. Niveluri si niveluri. Cu tot ceea ce acestea iti releva si ofera.
Deosebite multumiri Editurii LETRAS, pentru acceptarea si publicarea acestui prim material, consecinta a unui mic pas facut pe marele drum al Cunoasterii de Sine.