Products
Products
  • Total RON Comandă
   x
   Your cart is empty.
   Comandă
   Papusa

   Papusa

   8.2 / 10 ( 6 votes)
   Language:
   Romana
   Publishing Date:
   2018
   Cover Type:
   Paperback
   Page Count:
   136
   Collection:
   Translator:
   ISBN:
   9786067793178
   Dimensions: l: 13cm | H: 20cm
   Unavailable
   Unavailable
   Price applicable only to online purchases!
   Free Gift Wrapping!
   Free shipping over 150 RON
   You can return it in 14 days
   You got questions? Contact Us!
   Publisher's Synopsis

   Păpușa este cartea dedicată celei mai apropiate ființe din viața scriitorului, pe care, în mod paradoxal, Kadare declară că nu a înțeles-o niciodată pe deplin. O călătorie emoțională spre tinerețea și copilăria acestei figuri insondabile, de-a lungul căreia autorul își descoperă treptat povestea propriei deveniri.


   Întorcându-se în realitatea apăsătoare a orașului natal, Gjirokastra, scriitorul pătrunde în intimitatea relațiilor unei familii albaneze tipice, o lume plină de mister și eresuri medievale. De tradiții crude și blândețe. De iubire neîmpărtășită și naivități revoltătoare. Printre rânduri, așa cum ne-a obișnuit, Kadare scrie cronica violentă a intrării și ieșirii Albaniei din comunism. Păpușa este, în primul rând, o carte autobiografică, sinceră și duioasă, iar personajul în jurul căruia se circumscrie această construcție barocă, fină și lunecoasă ca mătasea, nu e altcineva decât Hatidje Dobi, mama scriitorului.
   Media

   Un roman scurt, autobiografic, pe care superstarul literaturii albaneze, Ismail Kadare, l-a publicat inițial într-o colecție de eseuri și memorii, Dimineți la Café Rostand. Poate de asta sună așa de ciudat, incomplet, de parcă ar fi fost scris mai mult de exercițiu. Un exercițiu inteligent, cu umor, (auto)ironie și un pic de suprarealism, care te face însă să vrei mai mult.

   Mai multe aici

   Reviews and comments

   Nota

   de |

   There are no reviews yet for this product.
   Add a review
   You need to authenticate in order to add a review.