Cei mai multi dintre noi nu stiu ce inseamna sa cazi sub vraja mancarii - cand pornesti de la o felie si ajungi sa mananci jumatate de pizza sau cand de la un pumn de chipsuri constati ca ai golit jumatate de punga. Dar e mai greu de inteles de ce nu putem sa ne oprim din mancat chiar si atunci cand stim ca nu ne face bine. Cand am vrea din toata inima sa spumen `nu`, de ce continuam sa intindem mana dupa mancare?
Autorul descifreaza codul mancatului in exces, explicand felul in care corpul si mintea noastra se schimba atunci cand consumam alimente care contin zahar, grasimi si sare. Producatorii din industria alimentara creeaza produse prin manipularea acestor ingrediente in asa maniera incat sa ne stimuleze apetitul, punand in miscare un ciclu al dorintei si al consumului care are drept consecinta o natiune de supermancaciosi.
Pentru milioanele de oameni care lupta cu greutatea sau pur si simplu nu reusesc sa inteleaga de ce nu se pot opri de la consumarea unor alimente favorite, investigatiile de pionierat ale autorului ofera noi lamuriri si instrumente utile care sa ne ajute sa gasim o solutie.
O carte inovatoare care va va schimba pentru totdeauna felul in care va ganditi la mancare!