Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Soiul: Chardonnay
Clasificare: DOC – CMD
Terenul: solul cernoziom cambic; relief vălurit, pante 4 - 5%
Altitudine: cca 410 m deasupra nivelului mării
Sistem de conducere: cordon unilateral, tăiere scurtă în cepi
Clima: continentală, ierni friguroase, cu primăveri reci şi veri uscate
Recoltare: recoltare manuală, la maturitate deplină, în prima parte a lunii septembrie
Vinificaţie:
- presare menajantă cu presa pneumatică cu membrană
- separare must ravac aprox. 62%
- fermentaţia alcoolică s-a desfăşurat la 17°C
Maturare: la temperatură controlată în recipienţi de inox, pe depozit de drojdii fine, pentru 3 - 4 luni
Degustare:
- culoare galben-pai cu nuanţe verzui
- aromă intensă, bogată în note florale, note olfactive speciale
- gust caracteristic de unt proaspăt, aciditate susţinută, persistenţă foarte bună în retrogust
Asociere culinară: ideal cu platouri lejere, cu peşte gras sau carne de porc