* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
AREAL:
Cele mai bune plantaţii de Fetească Albă și Chardonnay de pe terasele însorite din Podgoria Dealu Mare.
Sol argilos cu depozite cochilifere.
VINIFICAȚIE:
Aduși la cramă devreme dimineața in ladițe, strugurii au fost sortați cu răbdare, "bob cu bob". Mustul ravac, extras cu atenție și limpezit, a fost fermentat într-o cisternă din inox la temperatură scăzută. Vinul tânăr a fost ținut timp de 30 de zile pe drojdia de fermentație pentru un plus de complexitate și prospețime. După fermentație a avut loc cupajul dintre cele două vinuri iar îmbutelierea lui s-a făcut sub pernă de dioxid de carbon pentru a oferi un perlaj fin vinului.
NOTE DE DEGUSTARE:
Galben pai intens și strălucitor, evidențiat de subtila perlare de CO2. Vinul se deschide cu note intense ce amintesc de flori de vară și fructe zemoase de pară și accente tropicale. În gust este structurat și echilibrat, Chardonnay-ul dominând plăcut cu tipicitatea sa impunătoare. Prelung și plăcut, cu aciditate vibrantă și zemoasă.
SERVIRE:
10-12 ° Celsius, alături de fructe de mare, pește, asparagus quiche, salate de vară, brânzeturi proaspete și bucătarie orientală.
Elevaţie 200 - 300 m.