* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
AREAL:
Cele mai bune plantații de Fetească Neagră și Busuioacă de pe terasele însorite din Podgoria Dealu Mare. Expoziție sudică.
VINIFICAȚIE:
Culeși în zori, în lădițe și sortați cu răbdare. Extragerea mustului ravac a avut loc imediat, la temperatură scăzută și fără contact cu oxigenul, pentru a limita extracția de culoare și a păstra aromele de fruct proaspăt. Mustul limpezit, a fost fermentat într-o cisternă din inox la temperatură scăzută. Vinul tânăr a fost ținut timp de 30 de zile pe drojdia fină de fermentație pentru un plus de complexitate și prospețime. După fermentație a avut loc cupajul dintre cele două vinuri iar îmbutelierea lui s-a făcut sub pernă de dioxid de carbon pentru a oferi un perlaj fin vinului.
NOTE DE DEGUSTARE:
Rose strălucitor și elegant în culoare, ce amintește de zmeura timpurie. Olfactul este aromat, merit al Busuioacei . Trandafir, prune și fructe de litchi. În gust se evidențiază prin note de cireșe, dulceață de trandafir și condimente dulci. Aciditatea plăcută întregește un final lung și armonios.
SERVIRE:
10 – 12 ° C. Fructe de mare, păstrav și somon, Paella, Ratatouille, mâncăruri orientale aromate și ușor picante, preparate lejere din carne de pasăre, paste, salate și fructe.