* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Puternic și elegant, vinul pune în valoare expresivitatea unui Cabernet Sauvignon remarcabil obținut în terroir-ul din Aliman. Cu o culoare și structură intensă, alături de note de coacăze negre, mure și vanilie, acesta vine cu un potențial deosebit de învechire.
Olfactiv: “Nasul este elegant, discret, dominat de fructe roșii și negre, alături de vanilie, lemn dulce și piper.”
Gustativ: În gust întâlnim coacăze negre, mure, vișine, precum și note discrete de vanilie și ardei gras. Are un caracter puternic, robust, cu un potențial semnificativ de învechire.
Asocieri Culinare: Burgeri de vita Black Angus, steak, dar și asocieri îndrăznețe, precum o pastramă de berbecuț.
Vinificatie: Strugurii au fost culeși manual, iar fermentarea a avut loc în tancuri de inox speciale pentru fermentarea și macerarea vinurilor roșii, tancuri de ultimă generație prevazute cu pompe automate de recirculare a lichidului, precum și în tancuri rotative (de tip ROTO), unde are loc o macerare mai intensă. S-a aplicat metoda “macerării la rece” timp de 5-8 zile, după care fermentarea a avut loc la temperatura de 24-25℃, timp de 8-10 zile. Ulterior, vinul a fost maturat în barrique-uri din stejar franțuzesc timp de 16 luni.

