* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Cuvee Roumaine este un vin care combina unul dintre cele mai valoroase soiuri autohtone de struguri, Feteasca Neagra cu doua dintre cele mai apreciate soiuri internationale: Cabernet Sauvignon si Merlot. Strugurii provin din aceeasi regiune viticola, dar din parcele diferite si cu perioada de recoltare variata: Feteasca Neagra la mijlocul lunii septembrie, Merlot-ul la sfarsitul lunii septembrie, iar Cabernet Sauvignon-ul catre sfarsitul lunii octombrie.
Vinurile au fost separat vinificate si asamblate dupa terminarea fermentatiei malolactice. Procesul de maturare-fermentare s-a realizat in cisterne din inox. Feteasca Neagra si Merlot-ul la o temperatura controlata de 24-25˚C, timp de 6-10 zile, iar Cabernet Sauvignon-ul a beneficiat de o macerare prelungita, pana la 30 de zile, la o temperatura controlata de 15˚C.
Cuvee Roumaine este maturat timp de 14 luni in baricuri noi din stejar frantuzesc, cu o invechire in de peste 21 luni.