Codru IGP 2020 - vin sec roșu cu Indicație Geografică Protejată ”Codru”, produs prin cupajarea vinurilor Cabernet-Sauvignon (75%) și Merlot (25%), crescuți în viile ÎS CVC ”Mileștii Mici”. Un vin nobil și echilibrat, cu o elegantă culoare rubinie. Buchetul bogat inundă în arome extravagante - vișine răscoapte și cireșe amare cu nuanțe de ciocolată. O adevărată bijuterie oenologică cu un gust la fel de complex. Se combină perfect cu carnea de vînat, barbecue, cîrnăciori sau cașcaval Cheddar.
- Arome: fructe de pădure coacăză, violete
- Gust: cireșe supracoapte, coacăză neagră
- Asociere carne de vită, porc sau miel cu legume coapte.
- Se recomandă a fi servit la temperatura + 16°C... + 18°C.
Situată la sud de Chișinău, în Ialoveni, ÎS CVC Mileștii Mici a fost înființată în 1969 ca secție de păstrare a celor mai bune vinuri produse în Basarabia De a lungul deceniilor, procesul a fost industrializat, ducând la crearea tunelurilor Acestea se întind pe aproape 200 km, dintre care doar 55 km sunt valorificate
Activitatea de bază a Mileștilor Mici o reprezintă producerea și comercializarea vinurilor Cu timpul, ponderea serviciilor turistice a crescut, devenind, de asemenea, un gen important de activitate
Acumulând experiență, Mileștii Mici și a construit în timp o bună reputație în colaborarea cu distribuitori din întreaga lume Mileștii Mici a intrat în 2005 în Cartea Recordurilor Guinness ca cea mai mare colecție de vinuri din lume, cu peste 1 5 mln de sticle cu vin În același an, dintr un motiv similar, Parlamentul
Republicii Moldova a declarat Mileștii Mici parte a Patrimoniului Cultural Național Existența cramei este legată de mina de calcar dată în exploatare în 1886.
Situate la o altitudine de 150 180 de metri deasupra nivelului mării, podgoriile Mileștii Mici se întind pe o suprafață de 100 de hectare Clima se caracterizează printr o cantitate de 486 mm în precipitații anuale și aproximativ 310 zile însorite pe an Terroirul unic este determinat de specificul solului calcar, care conferă vinurilor o mineralitate specifică.