* Produsul poate prezenta mici diferențe aduse de către producător fără preaviz, precum aspectul produsului, eticheta, volumul de alcool sau zaharuri și anul recoltei. Dacă doriți să vă asigurați că ați comandat vinul dorit, vă rugăm să treceți în câmpul de observații al comenzii detaliile vinului pe care le doriți în mod expres sau să îi contactați pe colegii noștri din departamentul de relații cu clienții la ecomenzi@carturesti.info sau 0376 448 000.
Spumant realizat prin metoda tradițională, un cupaj de 66% Chardonnay și 34% Mustoasă, ce se remarcă prin aspectele citrice, perlajul persistent și finalul echilibrat.
Cupaj: Chardonnay, Mustoasă
Volum alcool: 12%
Aciditate: 6.15 g/l
Temperatură: 5/7 °C
Arome: Ananas – Corcodușe – Lămâie – Mango – Măr Golden – Pepene galben – Portocală
Clasificare: Brut
Alte informații: Metoda tradițională; Spumant obținut din vin-bază de la Cramele Recaș, spumantizat în Italia.
Viticultură și vinificație
Pentru ultima ediție a spumantului Muse Stars, vinificatorii Cramelor Recaș au ales un cupaj între Chardonnay (soiul clasic utilizat pentru vinuri spumante) și Mustoasă, un soi autohton din zona de vest a țării, cunoscut pentru specificul său proaspăt și fructat. Strugurii sunt culeși mai devreme pentru a asigura obținerea unor arome delicate și pentru a păstra o bună aciditate naturală – caracteristica principală a unui spumant de calitate. Spumantul este realizat prin metoda tradițională, cu a doua fermentație în sticlă și maturare pe drojdii timp de 14 luni. Acest proces conduce la obținerea unui spumant complex, cu o textură ultra fină, acompaniată de un perlaj intens și persistent.
Note de degustare
Culoare galben pai cristalin, perlaj fin, bule mici – bine integrate. Olfactiv, spumantul impresionează cu note exotice: portocală, coajă de lime, mango, ananas, completate de arome de corcodușe și piersică de vie – tipice soiului Mustoasă. După aerare, dinstigem o mineralitate ușoară, arome fine de drojdie și condimente dulci. Gustativ, spumantul se prezintă armonios, cu o efervescență fină și un corp dens. Postgustul este subliniat de un final citric, care îi conferă prospețime.
Asocieri culinare
Preparate pe bază de fructe de mare; Brânzeturi cu mucegai alb (Brie, Camembert); Salată Caesar; Ruladă de pui si curcan; Pește de mare adâncime (calcan); Crustacee mari (rac, langustină, homar);
Deserturi cu vanilie, piersici, mango, ananas.