Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Lost In Translations
   0.0 / 10 ( 0 voturi)
   Categorii:
   Casa de discuri:
   Data publicării:
   2021
   Număr discuri:
   1
   Suport:
   CD
   Format audio:
   Stereo
   Cod de bare:
   5948375004283
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   În anul 2010, violonistul Răzvan Stoica a înființat Orchestra „Kamerata Stradivarius” din dorința de a aduce pe aceeași scenă sunetul secolului al XVIII-lea, prin instrumente de valoare și vârstă apropiate viorii sale Stradivarius, dar, în același timp, să mențină o formulă interpretativă formată din instrumentiști tineri, deschiși către nou și către spiritul secolului al XXI-lea. Repertoriul abordat acoperă o mare parte a istoriei muzicii, începând cu clasicismul vienez, trecând prin romantism și ajungând în modernism și contemporaneitate. Turneele pe care ansamblul le-a realizat în peste 40 de țări cuprind săli de concerte precum Concertgebouw (Amsterdam), Gewandhaus (Leipzig), Konzerthaus (Berlin), Teatro Antico (Roma), Ateneul Român, Teatro San Barnaba (Brescia), De Doelen (Rotterdam), Muzikhaus (Viena), Disney Concert Hall (Los Angeles) sau Teatrul Antic Roman (Plovdiv).

   Albumul de față aduce împreună patru autori cu loc distinct în literatura violonistică, în special din perspectiva interpreților români. Pentru fiecare dintre ei, muzica a însemnat mai mult decât o vocaţie căreia i-au dat curs servind-o exemplar; pentru că Piazzolla, Enescu, Bartók şi Ciprian Porumbescu depăşesc prin reputaţie, influenţă, originalitate sau semnificaţia umanistă a operei lor sfera strictă a muzicii clasice.
   Suita Cele patru anotimpuri la Buenos Aires, alături de Vuelvo al sur și Café 1930 sunt cele trei lucrări semnate Astor Piazzolla pe care le puteţi asculta pe acest disc. Caracterul dansant, ritmic al tangoului se împletește cu cromatismele și disonanța specifice muzicii de secol XX, dar și cu elemente preluate din jazz.
   Cei doi compozitori români care figurează pe CD sunt George Enescu, cu lucrarea Baladă pentru vioară și orchestră de coarde (1895) și Ciprian Porumbescu, semnatar al două lucrări: Reverie și Baladă, ambele din 1880. Caracterizate de un lirism melancolic, străpuns uneori de momente jucăușe sau, din contră, dramatice, cele trei lucrări aduc un aer aparte, atins de emoția tradiționalului într-un alt fel decât celelalte muzici prezente pe disc.
   Cele Șase dansuri românești scrise de Béla Bartók, o viziune proprie, o reinterpretare armonică a unor motive tradiționale culese de compozitorul maghiar, vin să întregească materialul discografic.

   Listă piese:

   1. Anotimpurile la Buenos Aires, Vara - Astor Piazzolla - 07:36

   2. Anotimpurile la Buenos Aires, Toamna - Astor Piazzolla - 05:25

   3. Anotimpurile la Buenos Aires, Iarna - Astor Piazzolla - 06:19

   4. Anotimpurile la Buenos Aires, Primavara - Astor Piazzolla - 05:09

   5. Balada - Ciprian Porumbescu - 06:03

   6. Café 1930 - Astor Piazzolla - 06:48

   7. Balada - George Enescu - 03:55

   8. Vuelvo al sur - Astor Piazzolla - 04:21

   9. Reverie - Ciprian Porumbescu - 06:10

   10. Șase dansuri populare românești - Béla Bartók - 06:11

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   You need to authenticate in order to add a review.