Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Muzica clasica pian "Nihil Sine Deo"

   Muzica clasica pian "Nihil Sine Deo"

   9.8 / 10 ( 13 voturi)
   Casa de discuri:
   Data publicării:
   2016
   Număr discuri:
   1
   Suport:
   CD
   Format audio:
   Stereo
   Cod de bare:
   5948375003354
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   NIHIL SINE DEO este albumul de debut al pianistei Sînziana Mircea, unul dintre cele mai promiţătoare talente ale tinerei generaţii, artistă care îşi construieşte cu minuţiozitate, pasiune şi tenacitate cariera începută încă din anii studiilor liceale, la Bucureşti.

   Am cunoscut-o pe Sînziana Mircea în toamna anului 2010, atunci când Radio România Muzical a organizat, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la trecerea în eternitate a marelui pianist Dinu Lipatti, proiectul „Zilele Lipatti”, care a inclus şi un concurs naţional de pian. Atunci elevă în ultimul an de liceu, ea a impresionat juriul din care făceam parte în primul rând prin atitudinea sa faţă de actul artistic. Cu o tehnică bine pusă la punct şi o expresivitate urmărită în fiecare arcuire sonoră, Sînziana Mircea a abordat un repertoriu extrem de dificil, remarcându-se prin pianistica sa epatantă.
   I-am urmărit de atunci evoluţia şi drumurile prin întreaga lume, studiind la Köln sau la Londra, participând la masterclass-uri susţinute de maeştri precum Aldo Ciccolini, Pavel Gililov, Dominique Merlet, Peter Donohoe, Pascal Rogé, sau concertând la Londra, Tokyo, Budapesta, Praga şi, destul de des, la Bucureşti. Şi i-am apreciat pasiunea şi inteligenţa, dar şi disponibilitatea de a se dărui total acestei arte, de a parcurge fiecare treaptă a ascensiunii artistice în drumul ei spre Everestul pianisticii.
   Suficiente motive pentru a o invita să susţină un recital în Sala „Cerchez” a Muzeului Naţional Cotroceni din Bucureşti, pe 24 martie 2015, sub egida Radio România Muzical, moment ce a marcat împlinirea a 18 ani de la înfiinţarea postului, o apariţie concertistică încununată de succesul pe care Sînziana Mircea îl merită cu prisosinţă..
   Aşa încât apariţia acestui prim compact-disc ce îi poartă semnătura, sub egida Editurii Casa Radio, este cât se poate de firească. Un album cu o intensă încărcătură emoţională pus sub motto-ul „Nihil Sine Deo” („Nimic fără Dumnezeu”) şi a cărui concepţie este surprinsă în cuvinte chiar de tânăra pianistă:


   Listă piese:

   1. Coralul / Chorale "Jesus bleibet meine Freude" (Iisus rămâne bucuria mea) 03:32 din / from Cantata BWV147

   2. Trei lieduri S.558 nr. 12, 2, 3 / Three Lieder S.558 Nos. 12, 2, 3: Ave Maria
   3. Trei lieduri S.558 nr. 12, 2, 3 / Three Lieder S.558 Nos. 12, 2, 3: Auf dem Wasser zu singen (Cântând pe apă / To sing on water)
   4. Trei lieduri S.558 nr. 12, 2, 3 / Three Lieder S.558 Nos. 12, 2, 3: Du bist die Ruh (Tu esti linistea / You are the Peace)
   5. Suita Iberia - caietul 1 / Iberia Suite - Book 1: Evocación
   6. Suita Iberia - caietul 1 / Iberia Suite - Book 1: El Puerto
   7. Suita Iberia - caietul 1 / Iberia Suite - Book 1: Fete-Dieu a Séville (El Corpus Christi en Sevilla)
   8. 8-23. Suita Tablouri dintr-o expoziţie / Pictures at an Exhibition

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   You need to authenticate in order to add a review.