Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă

   • Atelier | Inteligența artificială și lectura | cititorii, lectura, creatorii cu Gabi Dumitriu, consultant și developer blockchain

    8 mai 2023 ora 16:003 locuri

    O adevărată călătorie practică și utilă în cadrul universului inteligenței artificiale, cu accent pe lecturi și cititori. Cum facem noi, ca cititori, să ieșim îmbogățiți din experiența interacțiunii cu tot ceea ce ne vine dinspre zona de AI?

    Gabi Dumitriu ne invită în punctul în care își dau întâlnire inteligența artificială și creativitatea, mai ales când vine vorba despre ceea ce ajută să câștigăm timp, resurse, informații, să transformăm lumi știute în posibile lumi noi.   • Întâlnire cu Laureen Blackwood. Moderatoare: Iulia Dromereschi

    8 mai 2023 ora 17:00169 locuri

    Vă așteptăm la întâlnirea cu Lauren Blackwood, scriitoare americană de origine jamaicană, care scrie romane ce împletesc genul fantasy cu romance-ul, adresate cititorilor de toate vârstele. Când nu scrie, este fizioterapeută și violonistă, fiindcă nu se poate hotărî să aleagă o singură carieră.

    Locuiește în Virginia, SUA.

    Între acele ziduri blestemate este romanul său de debut.

    Descoperă raftul FestivalYA: cartu.xyz/festivalya-2023


   • Întâlnire cu E. Lockhart. Moderatoare: Iulia Dromereschi

    9 mai 2023 ora 19:00156 locuri

    Vă așteptăm la întâlnirea cu E. Lockhart!

    E. Lockhart a absolvit Columbia University cu o teză de doctorat despre romanul englez din secolul al XIX-lea. În 2013 a fost președinta juriului la secțiunea Young People's Literature pentru National Book Awards.

    La Editura Trei, de aceeași autoare au apărut: Lista iubiţilor mei (distins, în 2006, cu ALA Best Books for Young Adults), Scandaloasa poveste a lui Frankie Landau-Banks (finalist National Book Award 2008 şi nominalizat la Premiul Michael L. Printz 2009), Mincinoșii (bestseller New York Times), Cum să fii o fată rea (scris în colaborare cu Sarah Mlynowski şi Lauren Myracle) și Impostoarea.

    Descoperă raftul FestivalYA: cartu.xyz/festivalya-2023


   • Tendințe în traducerea literaturii pentru adolescenți. Un dialog între traducătoarele Alina Marc-Ciulacu, Irina Stoica, Oana Dușmănescu.

    10 mai 2023 ora 18:001 locuri

    În ultimul timp, literatura pentru adolescenți a cunoscut o tendință de creștere și diversificare fără precedent în oferta editorială românească. Traducătorii literari, cei mai atenți cititori, împărtășesc impresii despre specificul acestui gen de literatură, provocările pe care le aduce în munca lor și ce impulsuri rebele le inspiră poveștile scrise pentru un anumit segment de public. Trei traducătoare de literatură YA, Irina Stoica, Oana Dușmănescu și Alina Marc-Ciulacu, vor sta de vorbă cu traducătoarea Monica Manolachi, într-un dialog organizat de Asociația Română a Traducătorilor Literari și găzduit de Festival YA Cărturești.

    Moderează: Monica Manolachi
   • Întâlnire cu Chris Whitaker. Moderatoare Iulia Dromereschi

    10 mai 2023 ora 19:00191 locuri

    Vă așteptăm la întâlnirea cu Chris Whitaker!

    Chris Whitaker a debutat cu Tall Oaks, premiat cu CWA John Creasey New Blood Dagger Award.

    We Begin at the End (Începem cu sfârșitul), care a obținut numeroase premii, a fost tradus în 28 de limbi, iar drepturile de ecranizare au fost achiziționate de studiourile Disney. Romanul a fost bestseller New York Times și #1 Indie Next Pick, precum și Waterstones Thriller of the Month, Barnes & Noble Book Club Pick și Good Morning America Buzz Pick.

    Chris Whitaker a crescut admirându-i pe Stephen King, Dennis Lehane, John Grisham, Cormac McCarthy.

    Locuiește în Hertfordshire, Marea Britanie, împreună cu soția și cei trei copii. Lucrează part time la biblioteca locală.

    Eternii este debutul său în literatura pentru adolescenți.

    La Editura Trei au apărut Începem cu sfârșitul și Toate fetele rele.

    Chris Whitaker poate fi urmărit pe Twitter, la @WhittyAuthor.

    Descoperă raftul FestivalYA: cartu.xyz/festivalya-2023
   • Book club cu Ruxandra Gîdei și Doru Someșan despre cartea Omul în căutarea sensului vieţii - ediţia pentru tinerii cititori

    10 mai 2023 ora 20:300 locuri

    Ruxandra Gîdei @4fara15 și Doru Someșan vă așteaptă la un book club dedicat cărții Omul în căutarea sensului vieții - ediția pentru tinerii cititori, apărută la editura Vellant, în care Viktor Frankl vorbește, prin prisma experiențelor sale în lagărele naziste, despre identitate și pierderea ei, despre ce ne ajută să o păstrăm și despre cum poți da sens experiențelor limită. Pentru a participa la book club nu e nevoie să fi citit cartea, dar dacă vrei totuși să vii cu temele făcute măcar pe jumătate, înscrie-te la giveawayul de pe pagina de Instagram a Ruxandrei, unde poți câștiga un exemplar pentru tine sau pentru un prieten.

    Ruxandra Gîdei are 23 de ani și în prezent urmează cursurile unui masterat de cercetare în literatură comparată, la Universitatea din Utrecht. A creat canalul de YouTube 4fără15 în 2018, cu scopul de a populariza literatura română contemporană în rândul tinerilor, prin vlogging de carte și provocări literare diverse.În prezent, canalul său aduce împreună peste 37,000 de cititori.

    Doru Someșan este editor, traducător, redactor, iubitor de artă contemporană și pasionat de fotografie de stradă. În prezent, coordonează Versant, colecția de non-ficțiune a editurii Vellant.   • Atelier TeensInAi

    11 mai 2023 ora 16:3045 locuri

    Andreea Giurgiu, fondatoare TeensInAI România, alături de moderatorii Andrei Moldovan și Maria Chis vă vor lua alături de ei în călătoria lor de a aduce conceptul de inteligență artificială pentru adolescenți, în România.

    TeensinAI România este o asociație care încearca sa ajute nouă generație să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat Artificial Intelligent și cum o putem construi corect pentru a aduce cu adevărat o schimbare în lume. Ei vă vor prezenta câteva proiecte care au câștigat hackathoanele organizate de ei pentru a putea înțelege ce înseamnă cu adevărat să construiești proiecte care pot să ajute oameni în viața lor și pentru a putea crea cu adevărat impact în lume. Pe lângă asta vor avea câteva aplicații ușoare de AI cu care fiecare participant poate să interacționeze și să înțeleagă într-adevăr cum merge sistemul. De la system poate clasifica dintr-o imagine dacă avem un cățel sau o pisica sau cum reușește un sistem să predice care este următorul cuvânt pe care am vrea să îl folosim într-o propoziție până la un chat bot creat pe baza unui API de la google și un mini joc AI de a recunoaște obiecte.


   • Întâlnire cu Marc Klein

    11 mai 2023 ora 19:00180 locuri

    Vă așteptăm la întâlnirea cu Marc Klein!

    Marc Klein este autorul scenariilor binecunoscute, inclusiv comedia romantică clasică Serendipity, precum și Mirror Mirror - o reimaginare a basmului Albă ca Zăpada. Între lumi (The In Between) este romanul de debut al autorului, care a servit drept bază pentru filmul The In Between (2022), realizat de Paramount Pictures.

    Marc Klein locuiește în Los Angeles.   • Întâlnire cu Lindsey Roth Culli. Moderatoare Iulia Dromereschi

    12 mai 2023 ora 16:00187 locuri

    Lindsey Roth Culli este o scriitoare americană căreia îi place să scrie cărți pentru adolescenți și pentru cei care-și mai amintesc cum e să fii adolescent. Este licențiată în journalism și deține un masterat în creative writing. În prezent, locuiește în Maryland cu soțul său și cele câteva animale ale lor.

    Descoperă raftul FestivalYA: cartu.xyz/festivalya-2023   • Întâlnire cu M.L.Rio. Moderatoare: Iulia Dromereschi

    12 mai 2023 ora 20:0071 locuri

    Vă așteptăm la întâlnirea cu M.L.Rio!

    M.L. Rio a fost actriţă, iar acum este profesoară. Are un masterat în Studii shakespeariene la King’s College, Londra, şi Shakespeare’s Globe. Este doctorandă la Universitatea din Maryland şi locuieşte în Washington D.C. cu multe cărţi, multe discuri şi câinele ei loial, Marlowe.

    Descoperă raftul FestivalYA: cartu.xyz/festivalya-2023
   • Întâlnire cu Anne-Sophie Jouhanneau. Moderatoare: Iulia Dromereschi

    13 mai 2023 ora 18:00151 locuri

    Anne-Sophie Jouhanneau este o autoare franceză de cărți pentru tineri. Pentru că a crescut în apropierea Parisului, a ajuns să iubească fermecătorul Oraș al Luminilor aproape la fel de mult ca pe les croissants. După ce a locuit în Amsterdam și Melbourne, s-a stabilit la New York, împreună cu soțul ei australian și cu pisica lor americană get-beget. A cucerit publicul francez cu cele 17 romane pe care le-a scris singură sau în colaborare.

    Descoperă raftul FestivalYA: cartu.xyz/festivalya-2023   • Întâlnire cu Kathleen Glasgow. Moderatoare: Irina Stoica

    13 mai 2023 ora 20:00132 locuri

    Kathleen Glasgow este autoarea romanelor O fată din bucăți, care a devenit viral pe TikTok în 2022, Cum să te împrietenești cu întunericul, Acum ai fi acasă și a seriei de succes Agathele, scrisă împreună cu Liz Lawson. Locuiește în Tucson, Arizona, unde scrie pentru The Writer's Almanac – prin urmare, dacă aveți nevoie urgent de o anecdotă despre istoria literară, apelați cu încredere la ea. A coordonat programul de absolvire pentru scriere creativă de la Universitatea din Minnesota.

    Și-a dorit dintotdeauna să fie autoare. Îi place să scrie dimineața, în camera de oaspeți de la parter, pe care a „botezat-o” CAMERA LEGO, alături o ceașcă de cafea, uitându-se pe fereastră la păsările care se joacă în iazul cu koi și ascultând găinile cotcodăcind în coțet. Îi place să caute online rochii vechi de bal din anii 1950 și adoră gustul de pepperoni.

    Descoperă raftul FestivalYA: cartu.xyz/festivalya-2023
   • Întâlnire cu Naomi Gibson. Moderatoare: Iulia Dromereschi

    14 mai 2023 ora 18:00186 locuri

    Naomi Gibson s-a născut în 1988 și a crescut în Cheshire (Marea Britanie). Și-a petrecut copilăria cu nasul în cărți și cu mâna pe un caiet de schițe, căutând permanent aventura și noi lumi. Încurajată de familie să fie creativă, și-a dezvoltat devreme dragostea pentru scris — care n-a mai părăsit-o niciodată. A studiat Istoria artei la University of Manchester. Aici l-a cunoscut și pe soțul ei, care-I povestește totul despre ultimele progrese în AI, spațiu și tehnologie, chiar și când ea nu-l ascultă. iLove este primul ei roman și dovada că de fapt îl ascultă pe soțul ei. O puteți urmări la www.naomigibsonwrites.com.

    Descoperă raftul FestivalYA: cartu.xyz/festivalya-2023   • Întâlnire cu Axie Oh. Moderatoare: Iulia Dromereschi

    14 mai 2023 ora 20:00128 locuri

    Axie Oh provine dintr-o familie de emigranți coreeni în Statele Unite. S-a născut la New York și a crescut în New Jersey. A studiat istoria Coreei și scriere creativă la University of California San Diego și deține un master în scriere creativă pentru tineri la Lesley University. Printre pasiunile sale se numără K-pop, benzile desenate japoneze și ceaiul cu lapte.

    Locuiește în Las Vegas, Nevada, împreună cu Toro, cățelul ei.

    Este autoarea seriei Rebel Soul și a romanului XOXO, bestsellere New York Times.

    Fata care a căzut în adâncurile mării pornește de la basmul coreean Povestea lui Shim Cheong, pe care îl reinterpretează în cheie feministă.

    Este bestseller New York Times, ABA Indie și Publishers Weekly și a fost nominalizată la Goodreads Choice Award.

    Descoperă raftul FestivalYA: cartu.xyz/festivalya-2023