carti cu fiinte feature

10+ cărți cu ființe supranaturale: vampiri, vrăjitoare, vârcolaci și alte creaturi fantasy

Nu există nimic mai palpitant decât să te afunzi într-o lume cu personaje fantastice în care aventura, acțiunea și adrenalina stau la loc de cinste. Dincolo de posibilitatea de a evada și de a lăsa deoparte grijile de zi cu zi, cărțile fantasy cu tot felul de ființe supranaturale îți testează limitele imaginației și te ajută să trezești acea scânteie de aventură care zace în tine și care poate face diferența între o zi monotonă și una plină de peripeții fascinante.

Pentru momentele în care vrei să pătrunzi în universul magic al vrăjitoarelor, vampirilor, vârcolacilor, zânelor sau al altor creaturi fermecate, descoperă recomandările noastre de cărți cu ființe supranaturale pe care cu greu le vei mai putea lăsa din mână.

Legea lupilor de Leigh Bardugo

Editura Trei, 2022, traducere de Alexandra Fusoi

Poți comanda cartea aici.

În timp ce uriașa armată fjerdană se pregătește să pornească o invazie, Nikolai Lantsov va invoca toată iscusința și tot farmecul său – chiar și pe monstrul dinăuntrul lui – pentru a câștiga această luptă. Dar lupii dau târcoale, iar o amenințare întunecată stă la pândă și nu poate fi alungată prin darul unui tânăr rege de a face imposibilul posibil. Zilele Ravkăi sunt numărate, iar Nikolai trebuie să găsească o cale de a construi un viitor sau să asiste la prăbușirea unei națiuni.

Al doilea volum din seria Nikolai Lantsov, Legea lupilor este o carte fantasy cu personaje supranaturale puternice și curajoase care luptă pentru libertate și împotriva unui sistem care încearcă să le definească. Cu fiecare pagină, senzația iminentă de pericol este din ce în ce mai mare, iar dramatismul situațiilor și tensiunea ating cote maxime.

Pregătește-te pentru întâlnirea cu Leigh Bardugo la a treia ediție FestivalYA, joi, 12 mai, de la ora 21:00.

Nu renunta, Simon de Rainbow Rowell

Editura Young Art, 2022, traducere de Ioana Filat

Poți comanda cartea aici.

Dușmani declarați, Simon Snow și Basilton Grimm-Pitch sunt colegi de cameră încă din primul lor an la Watford. Norocul lor este că nu mai au mult de îndurat, deoarece ultimul an școlar este pe cale să înceapă, iar la final vor scăpa în sfârșit unul de celalalt. Întors la Watford după vacanța de vară, Simon descoperă că Baz e de negăsit. Neliniștit că acesta ar putea pune la cale vreun complot odios, dar și îngrijorat mai mult decât e pregătit să accepte, Simon se reîntoarce în lumea magiei, mai întunecată și mai populată de monștri ca niciodată.

O carte plină de suspans, umor și întâmplări stranii, Nu renunța, Simon vorbește despre fiorii primei iubiri, importanța magiei și lupta unor adolescenți care încearcă să reziste stresului, suferinței și provocării de a nu-și ascunde adevărata identitate.

Orașul Semilunii. Casa Cerului și a Aerului de Sarah J. Maas

Editura Litera, 2022, traducere de Loredana Voicilă

Poți comanda cartea aici.

În Orașul Semilunii. Casa Cerului și a Aerului, al doilea volum din seria Orașul Semilunii îi reîntâlnim pe Bryce Quinlan și Hunt Athalar care încearcă să revină la normalitate. Deși Asterii s-au ținut de cuvânt și i-au lăsat în pace, odată cu rebelii care diminuează puterea acestora, un război este pe cale să înceapă, iar amenințarea pe care o reprezintă conducătorii crește. Pe măsură ce Bryce, Hunt și prietenii lor sunt atrași în planurile rebelilor, au de făcut o alegere: să păstreze tăcerea, în timp ce alții sunt oprimați, sau să lupte pentru ceea ce este corect.

O continuare explozivă, plină de acțiune, personaje de neuitat și momente de o mare intensitate, Orașul Semilunii. Casa Cerului și a Aerului îți arată ce înseamnă durerea pierderii, prețul libertății și puterea dragostei.

Prințul nemilos de Holly Black

Editura Storia Books, 2018, traducere de Bogdan Voiculescu

Poți comanda cartea aici.

Jude și surorile ei sunt martore la uciderea părinților lor de către generalul Madoc, care le duce apoi să crească în Elfhame – Tărâmul Zânelor. La zece ani de la tragica întâmplare, Jude își dorește mai mult decât orice să-și găsească locul aici. Descoperă însă, pe propria piele, cum este să te afli în preajma unor zâne puternice și periculoase atunci când are de-a face cu prințul Cardan, fiul cel mic și nemilos al Înaltului Rege. Jude se trezește trasă în lumea periculoasă și plină de intrigi a zânelor, unde nimeni și nimic nu este ceea ce pare.

Prințul nemilos, primul volum din seria Făpturile Văzduhului, deschide un portal magic prin care pășești în lumea stranie și misterioasă a zânelor – făpturi imprevizibile, egoiste, crude, dar fascinante. Cu fiecare pagină, senzația iminentă de pericol este din ce în ce mai mare, iar dramatismul situațiilor și tensiunea ating cote maxime.

Să ucizi un regat de Alexandra Christo

Editura Storia Books, 2021, traducere de Iulia Dromereschi

Poți comanda cartea aici.

Prințesa Lira este cea mai periculoasă sirenă din Marea Diávolos, deopotrivă temută și venerată. Asta până când refuză să îi dea ascultare mamei ei, necruțătoarea Regină a Mării, iar aceasta o blestemă să rămână fără cântecul ei și o transformă în om. Lira este este salvată de la înec de prințul Elian, moștenitorul celui mai puternic regat din lume și căpitanul unui echipaj nemilos de vânători de sirene. Ca să-și recapete puterea și să nu rămână om pentru totdeauna, Lira trebuie să-i ducă reginei inima legendarului ucigaș de sirene, nimeni altul decât Elian.

Printre cele mai captivante cărți cu ființe supranaturale, Să ucizi un regat te poartă într-o lume întunecată și sângeroasă unde nu există loc de slăbiciuni. O reinterpretare a poveștii Micii Sirene, Să ucizi un regat reușește să te țină cu sufletul la gură și să te facă parte din poveste cu ajutorul evenimentelor de o mare intensitate și a personajelor fascinante.

Salem’s Lot de Stephen King

Editura Nemira, 2020, traducere de Ruxandra Toma

Poți comanda cartea aici.

Ben Mears, un romancier de succes, se întoarce în orașul natal Salem’s Lot pentru a afla mai multe despre Casa Marsten, un conac vechi, cu un trecut întunecat, în jurul căruia s-au creat mai multe legende. Lucruri stranii încep să se întâmple atunci când doi bărbați, recent sosiți în oraș, se stabilesc la conac – copiii dispar, iar oamenii încep să se îmbolnăvească și să moară într-un ritm alarmant. După mai multe întâmplări înfricoșătoare, Ben realizează că vampirii au pus stăpânire pe Salem’s Lot.

Atunci când noaptea se lasă peste oraș, ororile ies la suprafață. Salem’s Lot este o carte horror cu vampiri scrisă în stilul intens și dramatic caracteristic lui Stephen King. Misterul și atmosfera tensionată sunt aproape palpabile, iar atât intuiția, cât și curajul de a citi mai departe îți sunt puse la încercare.

Cartea cimitirului de Neil Gaiman

Editura Arthur, 2020, traducere de Iulia Pomaga

Poți comanda cartea aici.

Rămas orfan de mic, după ce părinţii săi au fost asasinaţi, Nimeni ‘Nim’ Owens ajunge să își trăiască viața în cimitir, crescut de fantome, cu un protector care nu face parte nici dintre cei vii, nici dintre cei morți. Pe măsură ce crește, Nim are parte de experiențe noi, din ce în ce mai interesante și întâlnește personaje care îl ajută să se maturizeze. Însă, dacă băiatul părăsește cimitirul, va fi vânat de Jack, cel care i-a ucis deja familia.

O lectură care te vrăjește și te înfioară, Cartea cimitirului este o carte cu fantome și elemente gotice care îți dezvăluie o lume palpitantă, sinistră, dar și fascinantă. Deopotrivă potrivită pentru copii și adulți, Cartea cimitirului se încheie într-un mod emoționant, care te lasă tânjind după mai mult.

Piranesi de Susanna Clarke

Editura Armada, 2020, traducere de Roxana Brînceanu

Poți comanda cartea aici.

Piranesi este povestea unui om singur, rupt de omenire aproape în totalitate, care locuiește într-o zonă misterioasă numită de el Casa. Un loc complet neobișnuit, care sfidează logica, având camere nesfârşite, vestibule decorate cu mii de statui și făpturi ciudate care trăiesc prin diferite unghere. Piranesi nu este singur aici, mai există și Omul Celălalt, cu care se întâlnește săptămânal ca să schimbe informații despre Casă, amândoi fiind interesați de Cunoaștere. Străinul ascunde, însă, un secret întunecat.

Piranesi este o lectură complexă și bizară, plină de simboluri și reprezentări abstracte. Casa poate fi un labirint, o închisoare, la fel de bine cum poate fi un refugiu. Povestea îți testează și forțează limitele imaginației, te provoacă să depășești bariera prejudecății și să vezi dincolo de lucrurile pe care le crezi posibile.

Destinul unei vrăjitoare de Nicholas Bowling

Editura RAO, 2020, traducere de Liliana Pelici

Poți comanda cartea aici.

Situată într-o perioadă istorică destul de complicată, cu Regina Elisabeta I pe tronul Angliei și Mary, regina Scoției închisă în Turnul Londrei pentru trădare, povestea o are în prim plan pe Alice, o tânără vrăjitoare. Viața îi este dată peste cap după ce mama ei este arsă pe rug pentru vrăjitorie. Alice este nevoită să fugă în Londra și să caute ajutorul unui bărbat misterios. Aici îşi dă seama că vânătorii de vrăjitoare nu sunt singurii de care ar trebui să se ferească și este atrasă într-un hăţiş de secrete, minciuni şi magie neagră, care vor schimba soarta Angliei.

Dacă vrei să citești o carte cu vrăjitoare, magie și un strop de istorie, care să te țină cu sufletul la gură până la final, Destinul unei vrăjitoare este alegerea potrivită. Povestea te transpune într-o lume de epocă plină de farmec, cu ajutorul descrierilor hipnotizante și a atmosferei întunecate.

Cronicile fetei lup de Cristina Nemerovschi

Editura Herg Benet, 2019

Poți comanda cartea aici.

Povestea din Cronicile fetei lup este relatată din perspectiva lui Nori, o adolescentă blestemată să fie nemuritoare asemenea mătușii ei, renumita contesă Aneke. Mai mult decât atât, Nori trebuie să se confrunte și cu faptul că este vârcolac. Prinsă ca într-o pânză de păianjen în plasa vrăjilor și a secretelor, Nori încearcă să deslușească misterul ceții care o urmărește, a ochilor ce prind viață doar când ea se oglindește în ei și a băiatului desprins din ceață, Ilya.

Printre cele mai frumoase cărți cu vârcolaci, Cronicile fetei lup este o poveste plină de mister, cu momente lungi de introspecție și intrigi complexe, total neașteptate. Condimentată cu dialoguri savuroase și pasaje care fac trimitere la locuri de poveste din Transilvania, lumea descrisă prin ochii fetei-lup este descrisă cu o așa naturalețe încât te simți în mijlocul acțiunii acolo.

Domnița lacului de Andrzej Sapkowski

Editura Armada, 2021, traducere de Mihaela Fiscutean

Poți comanda cartea aici.

Continuare a volumului Turnul Rândunicii, Domnița lacului o aduce, din nou, în prim plan pe Ciri, fata născută în urma unei profeții. După ce trece prin portalul din Turnul rândunicii, Ciri se trezește într-o lume nouă, condusă de elfi puternici și periculoși. Pentru a se reuni cu Geralt și pentru a-și împlini astfel destinul, Ciri are nevoie de toată forța ei de războinică și de vrăjitoare.

Dacă vrei să citești o carte cu elfi, multă acțiune și răsturnări palpitante de situație, Domnița lacului este alegerea potrivită. Romanul care a stat la baza celebrei serii de jocuri video te poartă printr-un univers magic, plin de aventuri periculoase. Te vei întâlni cu îndrăgitele personaje din seria Witcher, dar și cu noi personaje și ființe supranaturale care mai de care mai interesante.

Circe de Madeline Miller

Editura Paladin, 2020, traducere de Ioana Filat

Poți comanda cartea aici.

Disprețuită de propria familie, dar și de muritori pentru că nu a moștenit nici puterea tatălui, Zeul Soarelui, Helios, nici frumusețea mamei, Perseis, Circe fuge în exil pe insula Aiaía. Aici descoperă că este capabilă de vrăji foarte puternice și devine o amenințare la adresa zeilor care se tem de noua ei putere.

Dacă Legendele Olimpului, Iliada, Odiseea sau Eneida ți-au marcat copilăria, cu siguranță vei dori să citești Circe. O lectură uimitoare care te poartă prin fantasmagorica lume a miturilor grecești, cu monștri, zei răzbunători și vanitoși și pedepse teribile, întrepătrunse cu povești de dragoste și aventură.

A noua casă de Leigh Bardugo

Editura Trei, 2020, traducere Ciprian Siulea

Poți comanda cartea aici.

Datorită abilității de a vedea fantome, Alex este recrutată printre membrii celei de-a noua case, o organizație ce supraveghează practicile magice ale celor opt societăți secrete din campusul universității Yale. O nouă crimă, care pare să aibă legătură cu magia, o determină pe Alex să pornească propria investigație. Descoperirea o va purta într-o cursă pe viață și pe moarte.

A noua casă este un fantasy complex, cu elemente palpitante de thriller, care te poartă într-o lume întunecată în care magia neagră, învierea morților și fantomele sunt reale. Dincolo de elementele supranaturale, cartea este o incursiune în psihicul uman și o explorare a luptei cu propriii demoni.

Cartea pierdută a vrăjitoarelor de Deborah E. Harkness

Editura Litera, 2016, traducere de Oana Cristea

Poți comanda cartea aici.

Diana Bishop este o tânără profesoară la Oxford și descendentă a vrăjitoarelor din Salem. Marcată profund de moartea părinților ei, tânăra renunță la magie și se integrează printre oameni. Viața ei se schimbă complet atunci când îl întâlnește pe enigmaticul Matthew Clairmont, om de știință, profesor universitar și vampir. Întâlnirea dintre cei doi nu este una întâmplătoare, iar aventura în care pornesc împreună, aceea de a descoperi manuscrisul Ashmole 782 care conține toate răspunsurile magice, este una extrem de periculoasă.

Cartea pierdută a vrăjitoareloreste o carte fascinantă cu vrăjitoare, vampiri, demoni și alte ființe supranaturale. Povestea începe între zidurile pline de istorie de la Oxford și continuă pe domeniile nobiliare ale Franței, pentru ca mai apoi să te poarte într-o călătorie în timp. Dincolo de elementele fantastice, descoperi o poveste de dragoste uimitoare, dar sortită pieirii, deoarece în acea lume magică relațiile între două specii diferite sunt interzise.

Magul îngerilor de Garth Nix

Editura Litera, 2020, traducere de Mirella Acsente

Poți comanda cartea aici.

Un eminent student la Medicină, un iscusit vânător de comori, un cadet la muschetarii reginei și o pictoriță de icoane captează interesul lui Liliath, una dintre cele mai puternice practiciene ale magiei angelice. Trezită după mai bine de un secol din somnul ei fermecat, Liliath este în căutarea a patru magicieni pe care să-i folosească pentru a-și duce la îndeplinire planurile întunecate și a se reuni cu dragostea ei, îngerul Palleniel.

Lumea din Magul îngerilor este una plină de aventuri angelice, inspirată din romanul lui Alexandre Dumas – Cei trei muschetari. Magia, fantasticul și elementele originale se întrepătrund în mod unic, iar povestea te cucerește prin complexitatea personajelor și atmosfera incredibilă.

Vraja spinilor de Margaret Rogerson

Editura Storia Books, 2020, traducere de Alina Marc Ciulacu, Simona Ștefana

Poți comanda cartea aici.

Abandonată de mică și crescută într-una din Marile Biblioteci din Summershill, Elisabeth este responsabilă cu păstrarea în siguranță a grimoarelor – cărți magice care, dacă sunt provocate, se transformă în monștri grotești din cerneală și piele. Atunci când un grimoar evadează, intervenția disperată a tinerei de a-l opri o face complice și este trimisă în capitală pentru a fi judecată. Trezită în mijlocul unei conspirații vechi de secole, Elisabeth începe să pună sub semnul întrebării tot ce a fost învățată despre vrăjitori, despre biblioteci și despre sine însăși.

Vraja spinilor îți dezvăluie o lume fermecătoare în care te pierzi cu ușurință de la primele pagini și care te face martor la o aventură periculoasă pentru salvarea întregii lumi. Așteaptă-te să găsești cărți care prind viață și te pun față în față cu cele mai cele mai întunecate gânduri ale tale, locuri pline de mister și un personaj feminin care uimește prin puterea de a lupta contra tuturor.

Casa de sare și amărăciuni de Erin A. Craig

Editura Corint, 2020, traducere de Maria Adam

Poți comanda cartea aici.

Inspirat din basmul Fraților Grimm, Cele douăsprezece prințese dansatoare, Casa de sare și amărăciuni  spune povestea celor douăsprezece surori Thaumas, dintre care doar opt mai sunt în viață. Morțile celor patru surori au fost una mai tragică decât cealaltă, iar întreaga familie este convinsă că asupra lor s-a abătut blestemul zeilor. Tulburată de viziuni fantomatice, Annaleigh bănuiește că morțile surorilor sale nu au fost simple accidente și caută să descifreze cât mai repede întunericul care s-a abătut asupra familiei sale înainte de a-i cădea și ea victimă.

Suspans, elemente gotice, personaje puternice și întâmplări demne de basmele copilăriei, pe toate le regăsești în Casa de sare și amărăciuni, o carte pentru adolescenți plină de intrigi și întorsături de situație în care zeii și ale lor forțe întunecate sunt mai reale ca oricând.

Fie că vrei să pătrunzi în universul întunecat al vampirilor, vrăjitoarelor sau vârcolacilor, în lumile fermecătoare și periculoase ale zânelor și elfilor sau îți dorești aventuri pe mări tumultoase în care sălășuiesc sirene frumoase și necruțătoare, pe rafturile Cărturești găsești sute de cărți cu ființe supranaturale cu ajutorul cărora să evadezi din realitate.



There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.