carti erotice feature

Cele mai bune cărți erotice: 12 povești despre dragoste, erotism și cele mai intime experiențe umane

Dacă ești preocupat să descoperi diferitele dimensiuni ale dorinței, de la pofte trupești nestăvilite, la mecanismele subtile ale inimii, de la apetitul sexual greu de stăpânit, la sentimente complexe care se transformă în obsesie, cărțile erotice îți aduc aproape personaje și perspective de explorat.

Sofisticate și frapante precum o călătorie psihologică pe tărâmul dorinței, aceste povești te ajută să înțelegi erotismul, să descoperi ce înseamnă acceptarea completă a sexualității și unde poate duce pierderea armoniei și echilibrului în relații.

Dacă ești în căutarea unei astfel de lecturi, descoperă recomandările noastre de cărți erotice de citit. Povești seducătoare care explorează, cu mijloacele literaturii, emoții, pasiuni și obsesii.

Insuportabila ușurătate a ființei de Milan Kundera

Editura Humanitas Fiction, 2018, traducere de Jean Grosu

Poți comanda cartea aici.

Pe fundalul tumultos al Pragăi anilor 1960, se desfășoară viața a patru personaje: Tomas, Tereza, Sabina și Franz. Tomas este medic chirurg, îndrăgostit de frumoasa lui soție, Tereza, dar și un etern cuceritor implicat deseori în aventuri cu alte femei. Sabina este o artistă care luptă împotriva Kitsch-ului, amantă a lui Tomas și a lui Franz. Aceștia sunt prinși într-o relație tumultoasă care scoate în evidență viața intelectuală și artistică sub cenzura regimului comunist.

Insuportabila ușurătate a ființei explorează vinovăţia, fidelitatea, dragostea, sexualitatea, pornind de la povestea a două cupluri ale căror trasee se intersectează. Dacă vrei să citești o carte erotică plină de senzualitate, dar care să și provoace gândirea cu o mulțime de întrebări filozofice despre dragoste și deciziile pe care le luăm în viață și relații, romanul lui Milan Kundera este alegerea potrivită.

Viața amoroasă de Zeruya Shalev

Editura Humanitas Fiction, 2020, traducere de Ioana Petridean

Poți comanda cartea aici.

Yaarah este o tânără căsătorită cu un bărbat de încredere, dar plictisitor, care se îndrăgostește de Arie, un bărbat fascinant, atrăgător și plin de contraste, prieten din tinerețe al tatălui ei. Bărbatul o face pe Yaarah să descopere și să accepte o latură ascunsă a sexualității ei, dar atracția se transformă rapid într-o obsesie pentru fructul interzis. Lumea și viața tinerei este dată peste cap, iar aceasta devine prizoniera jocurilor erotice și psihologice ale lui Arie.

Viața amoroasă este o combinație irezistibilă între o carte erotică plină de senzualitate și thriller psihologic cu dezvăluiri șocante, care nu menajează cititorul. Misterul din jurul lui Arie alimentează suspansul, a cărui intensitate crește progresiv, odată cu intensitatea atracţiei. Dincolo de obsesie și plăcere sexuală, cartea vorbește despre redescoperirea sinelui real odată cu pierderea stabilității și a confortului.

Casa Verde de Mario Vargas Llosa

Editura Humanitas Fiction, 2019, traducere de Mona Țepeneag

Poți comanda cartea aici.

Povestea din Casa Verde se petrece într-un oraș peruvian, situat între deșert și junglă, un loc în care nimic nu pare să se întâmple vreodată. Asta până când sosește Don Anselmo, un străin misterios, care descoperă cele mai ascunse dorințe ale locuitorilor și se folosește de ele pentru a construi un bordel la marginea orașului numit Casa Verde. Deschiderea acestui lăcaș al plăcerilor erotice este punctul de pornire pentru aventuri cu consecințe extraordinare, care afectează viețile personajelor, punându-i la un loc atât pe cei inocenți, cât și pe cei corupți.

Casa Verde i-a adus lui Mario Vargas Llosa mai multe premii literare, printre care Premiul Internațional Rómulo Gallegos în 1967. Povestea urmărește, prin multiple fire narative, atât probleme economice și politice, cât și religioase și sociale. O carte erotică deosebită și o experiență literară provocatoare, despre o lume aflată în dezechilibru, o lume în care granița dintre iubire și plăcere trupească, ambiție și lăcomie, virtute și păcat este extrem de fragilă.

Găsește-mă de André Aciman

Editura Polirom, 2021, traducere de Mihaela Ghiță

Poți comanda cartea aici.

Continuare a cărții Strigă-mă pe numele tău, dar și roman de sine stătător, Găsește-mă  îl aduce din nou în prim plan pe Elio, la mai bine de zece ani după încheierea scurtei și tumultoasei relații cu Oliver. Elio locuiește acum la Roma, este un pianist de succes și are o relație cu un bărbat mult mai în vârstă decât el. După un timp ajunge însă și la Paris unde îl reîntâlnește pe Oliver, prima lui iubire și cel la care nu a încetat nicio clipă să se gândească.

Găsește-mă descrie cu multă franchețe și onestitate atât întâlnirile erotice, cât și cele emoționale, iar relațiile dintre personaje sunt pe cât de pasionale, pe atât de complexe. Aici nu mai este vorba despre prima iubire, ci despre iubirea adevărată, cea care rămâne pentru totdeauna în minte și în suflet, chiar dacă o întâlnești la momentul nepotrivit.

Luni de fiere de Pascal Bruckner

Editura Trei, 2019, traducere de Tristana Ir

Poți comanda cartea aici.

Didier și Beatrice sunt doi tineri profesori, care formează un cuplu banal aflat într-o călătorie  spre Orient. Pe vasul de croazieră care îi duce spre continentul mult visat, îi întâlnesc pe Franz, un bărbat invalid, și pe mai tânăra și frumoasa lui soție, Rebecca. Franz îl atrage pe Didier în povestea lor de iubire, care deși începe cu o dragoste romantică, se transformă într-o relație toxică, aproape sadomasochistă. Didier devine martorul acestei căsnicii neobișnuite și un pion în jocul celor doi.

Numărându-se printre cele mai bune cărți erotice, Luni de fiere explorează în profunzime problemele și aspectele sentimentale ale unei căsnicii și trasează până la cel mai mic detaliu implicațiile psihologice ale depășirii limitelor sexuale. Este o meditație asupra cuplului modern și a monogamiei, lăsând în urmă întrebarea: oare un cuplu poate să trăiască toată viața în echilibru și armonie împreună?

Henry și June de Anaïs Nin

Editura Humanitas Fiction, 2021, traducere Luana Schidu

Poți comanda cartea aici.

Henry și June este primul volum din seria erotică Jurnalul dragostei a lui Anaïs Nin și relatează momentul în care aceasta îi întâlnește la Paris pe scriitorul Henry Miller și pe soția lui, June. Cu toate că era căsătorită cu Hugo, un bărbat care o iubea sincer și pentru care ea nutrea aceeași dragoste lipsită de dramă sau pasiune, viața lui Anaïs se schimbă atunci când îi întâlnește pe soții Miller. Mai întâi este cuprinsă de o pasiune pentru June, regăsindu-se parțial în ea, pentru ca apoi să se îndrăgostească iremediabil de Henry.

Henry și June descrie într-un mod foarte senzual, pasional și lucid idila bazată pe acest triunghi amoros. Cartea este, în același timp, și un manifest pentru libertatea de gândire și eliberarea de inhibiții atunci când vine vorba de propria plăcere și de descoperirea de sine.

Povestea asta este despre Sarah de Pauline Delabroy-Allard

Editura Humanitas Fiction, 2019, traducere de Despina Jderu

Poți comanda cartea aici.

Povestea asta este despre Sarah surprinde relația de dragoste pasională dintre o profesoară și o frumoasă și misterioasă violonistă, pe nume Sarah. Din momentul în care o întâlnește pe Sarah, totul se schimbă în viața naratoarei. Este începutul unei relații intense, tandre și violente, care va da peste cap viața celor două femei. Ritmul de viață imprevizibil al lui Sarah o acaparează și, inevitabil, naratoarea se vede incapabilă de a se mai gândi la altceva în afară de iubita ei.

Iubirea dintre cele două se consumă în apartamente din Franța sau Elveția, fără martori, dar la vedere și cu momente pline de erotism. Concepută în două părți, Povestea asta este despre Sarah reușește să descrie o iubire obsesivă, aproape mistuitoare, care se sfârșește cu o durere intensă provocată de separarea brutală.

Despre dragoste și alți demoni de Gabriel García Márquez

Editura RAO, 2014, traducere de Tudora Șandru Mehedinți

Poți comanda cartea aici.

În 1942, în timp ce lucrau într-o mănăstire, un grup de muncitori descoperă mormântul unei adolescente, cu un păr de culoarea cuprului care măsura douăzeci și doi de metri. Așa începe relatarea unei povești de dragoste nebunești. Sierva Maria, fiica unei familii cu origini nobile, este mușcată de un câine turbat și, bănuită că ar fi posedată, este dusă într-o mănăstire pentru a fi exorcizată. Între Sierva Maria și preotul responsabil cu vindecarea ei se dezlănțuie o mare pasiune, iar apropierea dintre cei doi dă naștere unor lucruri neașteptate și surprinzătoare.

Pe fundalul pitoresc și decadent al Cartagenei, la mijlocul secolului al XVIII-lea, Despre dragoste și alți demoni surprinde o relație de dragoste dulce-amăruie și o poveste despre ignoranță, prejudecăți sociale și religioase. Cu ajutorul realismul magic, cartea transformă realitatea și o îmbracă în haine de poveste. Fiecare personaj se confruntă cu propriii săi demoni, care-i chinuiesc fie trupul, fie mintea, iar iubirea, în acest context, ia forma nebuniei.

Tropicul Cancerului de Henry Miller

Editura Polirom, 2018, traducere de Antoaneta Ralian

Poți comanda cartea aici.

Tropicul Cancerului este o combinație savuroasă și dezinhibată între ficțiune și biografie, care spune povestea tânărului Miller și a experiențelor sexuale ale acestuia, în Parisul boem al anilor ’30. Tânărul scriitor american exilat în Franța duce o existență precară, presărată cu aventuri amoroase prin baruri, săli de dans și bordeluri.

Un roman cult a literaturii americane și considerat un clasic al literaturii erotice, Tropicul Cancerului s-a numărat printre cărțile interzise în SUA, timp de peste douăzeci și cinci de ani, din pricina limbajului lipsit de inhibiții și extrem de sincer. Relatările naratorului sunt pasionale și poetice deopotrivă, iar intensitatea trăirilor, descrise aparent lejer şi detaşat, alternează cu o luciditate contemplativă.

Femei de Charles Bukowski

Editura Polirom, 2016, traducere de Florin Slapac

Poți comanda cartea aici.

În Femei, Henry Chinaski, un alter ego al autorului, își povestește experiențele erotice, mai mult sau mai puțin fericite, avute cu diverse femei care au trecut prin viața sa. După ce cunoaște succesul literar, Chinaski, în vârstă de cincizeci de ani, devine un scriitor interesant pentru sexul opus, cu care interacționează în mod diferit, fără însă a dezvolta o relație stabilă.

Dincolo de erotismul dezlănțuit, băutură, pariuri la curse de cai și predilecția pentru scenele cu umor negru, Femei surprinde teama de singurătate și nevoia umană de tandrețe și compasiune. Pe lista celor mai bune cărți erotice, romanul lui Charles Bukowski reușește să capteze atmosfera vieții în suburbii din anii ’50 și să pună în scenă aventuri captivante, uneori amuzante, alteori triste, dar cu o sinceritate care dă poveștii un farmec aparte.

Luna de topaz de Alina Cosma

Editura Primus, 2018

Poți comanda cartea aici.

În 2117, pe Terra, Tessa face parte din trupa de elită a armatei Regatului Solaris. În urma unui atac neprevăzut, toți camarazii ei sunt uciși, însă tânăra salvează viața unui bărbat misterios, pe nume Dave. Cei doi sunt nevoiți să fugă pentru a-și salva viața, deoarece acum atacurile par a fi îndreptate asupra lor. Dar Dave ascunde un secret teribil: este un empat născut sub influența Lunii de topaz, creat în laborator prin modificări și procese genetice avansate, care îi oferă abilități speciale.

Cu un amestec de mister, acțiune intensă și întâmplări neprevăzute, Luna de topaz se numără printre cărțile erotice românești pe care le citești cu sufletul la gură. O combinație captivantă între carte SF și poveste romantică seducătoare, care te poartă într-o lume dură în care  inteligența artificială și diferite specii de mutanți dețin puterea, iar desfrâul, violența și suferința ajung monede de schimb.

Complexul lui Portnoy de Philip Roth

Editura Polirom, 2011, traducere de George Volceanov

Poți comanda cartea aici.

Complexul lui Portnoy ia forma unei confesiuni pe care protagonistul Alexander Portnoy, un tânăr evreu de treizeci și doi de ani, o face psihanalistului său. Tânărul provine dintr-o familie de oameni habotnici, rigizi și convenționali, cu o mamă autoritară și perfecționistă, care duce din adolescență o existență dublă, găsindu-și refugiul în lumea obsesiilor și himerelor sexuale. Portnoy trăiește chinuit de o permanentă criză de identitate, pendulând între opțiunile proprii și constrângerile sociale.

O carte considerată șocantă la vremea apariției, care a stârnit numeroase controverse, Complexul lui Portnoy nu face concesii de limbaj și nu menajează cititorul de la scene sexuale. Este însă, mai mult decât o poveste despre erotism, sex și dorințe ascunse. Este o poveste despre viață, despre complexe născute în copilărie și manifestate la maturitate, scrisă cu un amestec inteligent de ironie și umor.

De la cărți cult care au trecut testul timpului și au fascinat mii de cititori în întreaga lume, la povești contemporane care au sedus prin relațiile complexe, cărțile erotice oferă o perspectivă inedită asupra sentimentelor, aventurilor și sexualității. Explorează rafturile Cărturești și descoperă mai multe cărți de ficțiune erotică pe care merită să le citești.



There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.