Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Anorexia, o stranie violenta

      Anorexia, o stranie violenta

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2011
      Editura:
      Nr. pagini:
      272
      ISBN:
      9789737075376
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Anorexia nervoasă şi bulimia reprezintă în acest moment patologii extrem de grave şi nu mai puţin enigmatice. Cea mai afectată este populaţia de sex feminin, iar numărul cazurilor a crescut constant şi considerabil începând cu a doua jumătate a secolului 20.
      Cartea este rodul a cincisprezece ani de activitate desfăşurată deopotrivă în instituţii psihiatrice şi în practică privată. Pacientele care au stat la baza acestui studiu (mai mult de o sută de femei, cu vârste între 18 şi 50 de ani) au fost urmărite fie în terapii scurte, pe perioada spitalizării, fie în analize de lungă durată realizate în clinici de psihoterapie sau în practică privată.
      Pe parcursul cărţii, sunt prezentate în esenţă trei studii de caz cu paciente adulte, abordarea sprijinindu-se însă pe întreaga experienţă psihoterapeutică a autorului. Sunt analizate, printre altele, raportul anorexiei cu problematica vampirismului ocular, cu figura dublului, cu imaginea unui „corp pentru cinci" şi cu membrii familiei. De asemenea, mecanismele de apărare nespecifice şi strategiile defensive specifice sunt puse în evidenţă, subliniindu-se locul alimentului în structura psihică a pacientelor, sexualitatea şi agresivitatea lor, violenţa specifică, precum şi limbajul lor verbal şi corporal. Întregul ansamblu al metapsihologiei freudiene este evidenţiat astfel prin intermediul acestei patologii.

      Vladimir Marinov este profesor de psihopatologie la Universitatea Paris XIII şi membru al Asociaţiei Psihanalitice Franceze. Este autorul studiului Figuri ale crimei la Dostoievski şi coautor al lucrării colective Anorexie, adicţii şi fragilităţi narcisice, apărute la Editura Trei.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.