Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   raft
   Antifragil

   Antifragil

   Ce avem de castigat de pe urma dezordinii
   7.0 / 10 ( 49 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2014
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   545
   ISBN:
   9786065887022
   Dimensiuni: l: 15cm | H: 23cm | 3cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   După ce a demonstrat in Lebăda Neagră că impredictibilul şi foarte puţin probablilul se află la baza aproape oricărui fenomen, Nassim Nicholas Taleb arată in Antifragil de ce oraşele-stat sunt mai bune decât statele-naţiune, de ce datoriile sunt întotdeauna nocive, de ce guvernele fac rău ori de câte ori impun politici protecţioniste şi în ce fel prăbuşirea fiecărui avion constituie un câştig pentru siguranţa zborurilor.

   Expert în domeniul riscului şi probabilităţilor, autorul demonstrează că, aşa cum organismul uman are de câştigat de pe urma stresului şi tensiunii la care este supus ocazional, tot astfel majoritatea lucrurilor au beneficii de pe urma dezordinii, volatilităţii, haosului şi factorilor de stres. Experienţa arată că improbabilul, imprevizibiliul şi nesiguranţa nu sunt atât de perioculoase pe cât se crede, ci că se dovedesc utile, dezirabile şi chiar necesare - pentru că îmbunătăţesc şi întăresc orice sistem, organic sau anorganic. Mobilizănd exemple din finanţe,. politică, ecologie, medicină, arhitectură şi educaţie, Taleb execută un tur de forţă prin toate domeniile vieţii umane (şi nu numai) pentru a identifica şi analiza componentele care întăresc sistemele, făcându-le antifragile. Spre deosebire de rezistenţă şi robusteţe, antifragilul nu numai că rezistă la şocuri, ci trage învăţăminte de la acestea şi se îmbunătăţeşte de pe urma lor. Tocmai de aceea cunoaşterea prin încercări şi greşeli va fi întotdeauna superioară cunoaşterii academice, "de laborator", iar organismele călite în focul provocărilor vor fi mai puternice decăt acelea dezvoltate într-un "clopot de sticlă".

   Antifragil este un îndreptar pentru a trăi intr-o lume pe care nu o înţelegem, dominată de Lebedele Negre şi de obsesia umană pentru predictibil şi siguranţa. Erudit, spiritual şi îndrazneţ, mesajul lui Taleb este unul revoluţionar: numai antifragilul va supravieţui.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.