Atlasul geografic școlar al lumii realizat de Constantin Furtună se remarcă drept singurul atlas de acest tip din România. Ediția a V-a este revizuită și adăugită cu informații esențiale disponibile în 2019.
Conținutul a fost creat în acord cu programa școlară și se adresează cadrelor didactice de specialitate, elevilor și studenților. Mai mult decât atât, reprezintă un material de studiu și contemplare pentru toți cititorii pasionați de geografie, natură și călătorii.
Atlasul cuprinde:
- Hărți digitale clare și ușor de folosit
- Un tronson special dedicat României
- Atenție sporită acordată Republicii Moldova
- Prezentare in extenso a spațiului european
- O privire specială asupra unor regiuni geopolitice sau economice cu o importanță crescândă în lumea de azi (Caucazul, Asia Centrală, Peninsula Coreea)
- Denumirile oficiale ale localităţilor, dublate de forma uzuală în limba română (pe hărțile regionale și subregionale)
- Prezentarea localităţilor în funcţie de numărul de locuitori, pe baza ultimelor date statistice naționale și internaționale
- Detalii ale reliefului continental şi submarin
- Râuri şi fluvii ierarhizate în funcție de debitul mediu
- Date noi privind traficul de pasageri pe cele mai importante aeroporturi internaționale, inclusiv schimbarea denumirii sau a locației acolo unde a fost cazul (de exemplu, închiderea Aeroportului Istanbul Ataturk)
- Schimbarea denumirii unor state (Macedonia de Nord, Eswatini) sau a unor orașe (capitala Kazahstanului se numeşte acum Nur-sultan)
- Adoptarea noilor norme oficiale de transliterație, ca in cazul Kazahstanului.