Basme
6.3 / 10 (11 voturi)
NaN
Varsta recomandata:
10-12 ani
Limba:
Romana
Data publicarii:
2018
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
400
Traducatori:
Ilustratori:
ISBN:
9789735062248
Dimensiuni: l: 19cm | H: 25cm

7400
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc
Livrare astăzi cu bicicleta.
Livrare în 24h! (a doua zi)

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

Redescoperiţi una dintre cărţile care au încântat copilăria a generaţii de cititori şi bucuraţi-vă de minunatele ilustraţii ale Liviei Rusz, datorită cărora prind viaţă Muc cel mic, Califul Barză, piticul Nas-Lung şi încă multe alte personaje îndrăgite!

Povestitor în marea tradiţie europeană a Fraţilor Grimm, neîntrecutul Wilhelm Hauff a plăsmuit o lume încărcată de magie şi miraculos şi a populat-o cu pitici de tot hazul, prinţi cutezători, vrăjitoare urâcioase, păsări fermecate, negustori iscusiţi şi palate minunate. Dar nu s-a mulţumit cu atât: şi-a înmuiat pana în cerneala celor O mie şi una de nopţi şi a zugrăvit caravane strălucite, califi înţelepţi şi cadâne încântătoare. Iar tărâmul astfel născocit, pe care îl veţi găsi adăpostit între copertele acestei cărţi, întrece în fascinaţie toate tărâmurile născocite vreodată de un povestitor: e un loc unde graniţa dintre bine şi rău e mai anevoie de dibuit, luptele dintre cei buni şi cei răi nu se dau numai cu spada, iar eroii trebuie să se bizuie şi pe înţelepciune, nu doar pe vrăji, ca să iasă din încurcături.

Extra Info

Basmele lui Hauff (scriitor german care sigur ar fi făcut treabă foarte bună dacă n-ar fi murit la 25 de ani), care au mult din spiritul celor 1001 de nopți orientale, nu doar că m-au dus cu viteză de expres înapoi în copilărie, când n-ai nevoie de prea multe ca să te cufunzi în poveste: „- Ce-ar fi să ne prefacem în berze? - Bine-au grăit, răspunse califul.” Dar s-au dovedit un cadou excelent pentru mintea de acum, care-a absorbit straturi noi de umor și subtilități, bucurându-se în același timp 100% de tot drumul prin labirinturile poveștilor pline de suspans.

Mai multe detalii gasiti aici

Recenzii și comentarii

Sosirea SHAUN TAN Nota 10

de F. P. | 01/05/2019 00:38

Sosirea este un roman grafic complex dacă nu este analizat prin clișeele plecării, a celui care nu reușește să se adapteze, a visului american care a ajuns un simbol al lumii în care trăim. Atenția trebuie orientată către interior, către ceea ce se produce cu protagonistul romanului. Realitatea e deformată, se aseamănă cu un vis, nu trebuie să-i căutăm logica, trebuie să-l descompunem și să vedem de ce ni se prezintă în maniera aceasta. Drama eroului e o dramă colectivă. Barierele lingvistice apar și între vorbitorii aceleiași limbi, în sensul în care cineva poate spune: Eu sunt liber! Trăiesc! iar altcineva poate să-i răspundă: Doar dacă n-ar mai fi oameni ai fi liber.

Nota 7

de Alexandru Manole | 29/01/2017 11:59

Sosirea este un roman cu elemente fantastice în care povestea este spusă prin intermediul imaginilor, cuvintele lipsind cu desăvârșire. Este o carte pentru toate vârstele, care impresionează prin felul în care își transmite mesajul. Nu este o bandă desenată, în schimb se folosește de o tehnică cinematografică: fiecare imagine este ca un cadru dintr-un film, și urmărind imaginile ne lăsăm de fapt conduși de mișcarea "camerei de filmat" și putem să reconstituim acțiunea. Foarte ingenios! Povestea are un ritm lent, și ne îndeamnă la o lectură atentă. Este genul de carte pe care o citești acasă, în liniște, stând în fotoliu, nicidecum în autobuz. E o experiență aparte să o citești, să-i reconstruiești povestea folosindu-te de imagini. Această poveste, însă, lasă cumva de dorit. Este o narațiune simplistă, despre un imigrant care ajunge într-o țară exotică, un soi de paradis. Astăzi, la mai bine de zece ani de când a fost publicată, povestea aceasta cu visul american, cu imigrantul pentru care cel mai mare obstacol îl reprezintă bariera de limbă (nicidecum barierele propriu-zise sau localnicii nu tocmai primitori) și pentru care integrarea, asimilarea în cultura-gazdă este ceva ușor și neproblematic, ei bine, povestea asta începe să scârțâie. E o poveste frumoasă dar neverosimilă, cam cum e și povestea aia cu domnul care se coboară pe horn și îți aduce cadouri.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.