Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Bucuresti. Arhitectura. Un ghid adnotat

   Bucuresti. Arhitectura. Un ghid adnotat

   5.8 / 10 ( 10 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2016
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   244
   ISBN:
   9789730213966
   Dimensiuni: l: 14cm | H: 24cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Lucrarea ``Bucuresti. Arhitectura. Un ghid adnotat``, autori Mariana Celac, Octavian Carabela si Marius Marcu-Lapadat, a carei aparitie a fost sustinuta de Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, continua demersul autorilor din 2005, anul aparitiei volumului ``Arhitectura si modernitate``, dedicat arhitecturii bucurestene din secolul XX.

   Intentia autorilor a fost de a crea un instrument de studiu si intelegere a orasului, atat pentru locuitorii sai cat si pentru cei care il viziteaza. Cartea trateaza fondul istoric al orasului prin evenimentele care i-au influentat decisiv evolutia, dar si lucrarile arhitectilor contemporani definitorii pentru imaginea de astazi a Bucurestiului.
   Prima parte prezinta in succesiune cronologica opt etape istorice de evolutie a orasului, din 1880, anul instalarii la Bucuresti a modernitatii europene, pana in prezent. A doua parte ii propune cititorului o serie de fise de locuri si cladiri grupate in cele 16 carouri in care a fost impartita Capitala - peste 400 de exemple.
   Misiunea pe care si-o asuma volumul este apropierea bucurestenilor de orasul lor prin sporirea gradului de cunoastere a evenimentelor urbane majore dar si a casei si cartierului in care locuiesc, cu speranta ca formarea unei culturi urbane atrage dupa sine implicarea oamenilor in decizia administrativa care le influenteaza in mod direct viata.
   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.