Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   ×

   Ai 10%, 15% sau 20% reducere, în funcție de câte cărți pui în coș. Detalii aici.

   Bumbata Ed. bilingva rom/eng

   Bumbata Ed. bilingva rom/eng

   8.7 / 10 ( 10 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2013
   Editura:
   Tip coperta:
   Hardcover
   Nr. pagini:
   228
   ISBN:
   2000000343396
   Dimensiuni: l: 20cm | H: 20cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Fotografiile din albumul Bumbata au fost realizate între anii 2005 şi 2008 în Penitenciarul Aiud şi surprind detalii din viaţa de zi cu zi a deţinuţilor. Cosmin Bumbuţ i-a fotografiat în celule, la bibliotecă, în sala de sport, la Cercul de goblen sau în timpul orelor de muncă, scriind poezii sau arătându-şi tatuajele, la camera intimă, alături de soţiile lor, la Comisia de eliberare condiţionată sau în ultimele momente de dinaintea eliberării. „Apropierea de ei m-a ajutat să îi pot fotografia cu sinceritate, fără exagerări, fără să îi transform în monştri sau în victime, ci aşa cum sunt ei, băşcălioşi, ostentativi, nostalgici sau evlavioşi“, spune Cosmin Bumbuţ. În cei patru ani petrecuţi la Aiud, el a realizat în jur de 15.000 de imagini.
   Albumul conţine texte scrise de mână de deţinuţi – scrisori, jurnale, poezii, articole din revista închisorii – surprinse în fotografii de Cosmin Bumbuţ. Titlul cărţii, Bumbata, înseamnă „puşcărie“ în argoul deţinuţilor. Designul albumului este făcut de Cosmin Bumbuţ, iar o parte din banii pentru tipar au fost strânşi prin crowdfunding de la cei care au cumpărat cartea în avans.


   „Cosmin Bumbuţ este unul dintre cei mai liberi oameni pe care îi cunosc. Nu se simte forţat nici să documenteze, nici să şocheze. Are umor, şi nu puţin, pentru că libertatea fără umor este de neimaginat, dar nici măcar prin umor nu judecă. Nu ridiculizează pe nimeni. Are compasiune, dar acest lucru nu îl orbeşte la fel ca pe mulţi alţii care sunt plini de compasiune; el nu uită că şi în lumea asta, de la deţinut până la temnicer, toţi au cel puţin două feţe, la fel ca în lumea de afară. Ar fi oricând capabil să creeze perfecţiune, dar el ştie sigur că şi perfecţiunea e doar o unealtă şi, ca toate uneltele, sunt momente în care nu se potriveşte“, scrie Attila Bartis în prefaţa cărţii Bumbata.


   Cosmin Bumbuţ (n. 1968) a absolvit Academia de Teatru şi Film, secţia Imagine de film şi TV, în 1997. Lucrează de peste 20 de ani ca fotograf independent, publicând fotoreportaje şi pictoriale în reviste precum Elle, Marie Claire, Tabu, Cosmopolitan, FHM, Esquire, Dilema veche şi Viva!. În 1999, a devenit membru fondator al grupului fotografic 7 Zile, iar, în 2009, a lansat revista de artă şi cultură vizuală Punctum. A obţinut premiul pentru imagine de la Uniunea Cineaştilor din România (în 2011, pentru filmul Încearcă să nu clipeşti), iar, la nivel internaţional, a fost premiat în cadrul B&W Spider Awards (2006), International Photography Award (2006) şi International Competition for Print Advertising and Design (2002). A mai publicat Cuba continuă (coautor, Editura Art, 2012), 7 Zile – 7 Ani în Maramureş (coautor, Editura Humanitas, 2007) şi Transit (Humanitas, 2002). Fotografiile sale au mai fost publicate în Itinéraires d'une vie. E.M. Cioran, de Gabriel Liiceanu (1995), Outdoor lighting: Fashion & Glamour, de Cathy Joseph (2003) şi Lenswork (2003).


   Albumul de fotografii Bumbata, semnat de Cosmin Bumbuţ, cu imagini realizate în Penitenciarul Aiud (Editura Punctum, 2013)

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.