Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Capitanul Nemo

      Capitanul Nemo

      Repovestire
      6.0 / 10 ( 2 voturi)
      Varsta recomandata:
      6-8 ani, 8-10 ani
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2017
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      90
      Colectie:
      ISBN:
      9786065888203
      Dimensiuni: l: 17cm | H: 25cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Jules Verne a fost un scriitor francez, care a trăit între anii 1828 și 1905. Toată lumea îl consideră inventatorul genului știinţifico fantastic. Printre operele lui, se numără Călătorie spre centrul Pământului și Ocolul Pământului în 80 de zile. Cu 20.000 de leghe sub mări, care e titlul original al acestei povestiri, a realizat un lucru aproape extraordinar. Când a scris el cartea, încă nu existau submarine. Existau anumite prototipuri, dar niciunul propriu-zis funcţional. Astfel, toate cele imaginate în această carte au anticipat cu mult vremurile. Jules Verne era de-a dreptul fascinat de știinţă și avea capacitatea de a-și combina pasiunea cu talentul minunat de povestitor, creând aventuri emoţionante, care-l informează pe cititor, concomitent, în legătură cu progresul știinţific și cu unele părţi de lume necunoscute lui.

      Personal, mi-a plăcut 20.000 de leghe sub mări încă de acum câteva decenii, iar când mi s-a cerut să repovestesc o istorie din trecut, n-am ezitat o clipă. Am spus că voiam să rescriu acest roman clasic julesvernian și că, pentru a face asta — numai spunând, și mă simţeam foarte șmecher — l aș fi repovestit din punctul de vedere al unui calmar gigantic. Problema era că nu existau calmari gigantici în carte. Așa cum se întâmplă de multe ori cu textele și cu miturile clasice, lumea uită esenţa poveștii. Ori de câte ori spuneam că aș relua povestea Căpitanului Nemo, auzeam răspunzându-mi-se: „Vai, calmarul ăla uriaș m-a înfricoșat mereu de moarte!“ Iată ce se întâmplă cu anumite povești — odată cu trecerea timpului, le uităm, le distorsionăm, le întoarcem cu susu-n jos. Astfel, recitind, am redescoperit adevărata esenţă a poveștii — nu era vorba despre lupta dintre om și calmar. Și-atunci, despre ce era vorba? Ei bine, sper că a reieșit din ceea ce tocmai aţi citit.
      Ce avem aici nu e un „distilat definitiv“ al cărţii lui Jules Verne, ci o viziune personală — și subiectivă — asupra ei. Originalul se întinde pe circa patru sute de pagini, iar varianta mea nu reprezintă decât o minusculă fracţie din acestea. Sper ca viziunea mea să arunce o altă lumină asupra poveștii, să reușească să l intrige pe cititor până acolo încât să-l conducă spre lectura inegalabilului text al lui Jules Verne.
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.