Kate Reddy are tot ce-şi doreşte o femeie împlinită: casă de vis (sau pe-aproape), doi copii iubitori şi un soţ ca nimeni altul. Copiii au crescut şi au devenit adolescenţi (a se citi „nişte monştri”), Richard, soţul ideal, şi-a dat demisia, îşi pierde vremea pe velodrom, bea tot felul de sucuri sănătoase, se-mbracă din cap pînă-n picioare în lycra şi cheltuie banii familiei pe şedinţe de consiliere. Şi cum Richard, în drumul lui spre înţelepciune, nu mai are salariu, Kate trebuie să se întoarcă la muncă. Companiile nu se dau în vînt după angajate la 49 de ani, aşa că ea face ce-ar face orice femeie care-şi ia destinul în mîini: mai scade cîţiva ani din viaţă în CV, se duce la sală, se întîlneşte regulat cu un grup motivaţional şi face scrisori de intenţie fanteziste. Cînd în sfîrşit eforturile ei dau roade, cînd pune mîna pe un job, constată că se află în faţa unei situaţii greu de depăşit: la 49 de ani, ziua la birou nu mai e parfum de roze, acasă, copiii au luat-o razna, mail-ul îi aduce pe neaşteptate o veche iubire ascunsă şi, una peste alta, şeful incompetent şi nesigur o trimite la o întîlnire de afaceri cu un mafiot rus.
„Cel mai feminin, mai amuzant roman al anului… Cît de greu poate fi? e o poveste mai bună chiar decît realitatea care a inspirat-o. Fiecare rînd, fiecare gînd despre viața de părinte, totul e meticulos, spumos, amuzant, în ciuda adevărurilor fruste ale vieții.” (The Telegraph)
„Cît de greu poate fi? e un roman înțelept, actual și un bun reminder că vîrsta poate fi un atu.” (The Washington Post)
„Allison Pearson explorează subiectele dificile ale vieții într-un roman cu adevărat savuros – o căsnicie cu hopuri și creșterea copiilor, pericolele social media, adolescența cu năbădăi și gestionarea unei personalități independente – și găsește o cale de a spune toate aceste lucruri fără să-și strice povestea.” (The Weekly Standard)