Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   Cevengur

   Cevengur

   9.2 / 10 ( 9 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2012
   Editura:
   Nr Pag:
   440
   ISBN:
   9789737243744
   Dimensiuni: H: 20cm | l: 13cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Publicat la 60 de ani după scriere şi la mai bine de 30 după moartea autorului, Cevengur este un roman care va marca pentru totdeauna istoria literaturii. Însăşi povestea păstrării manuscrisului constituie o epopee: soţia şi copiii scriitorului l-au păzit cu străşnicie de raziile agresive ale serviciilor secrete sovietice. Provenit dintr-o literatură încărcată de valori incontestabile, romanul lui Andrei Platonovici Klimentov (numele adevărat al scriitorului) constituie diamantul unei coroane căreia molimele politice ale secolului XX nu au reuşit să-i diminueze strălucirea.

   Tratat filosofic în proză, poem şi cronică a condiţiei umane, Cevengur a fost considerat de mulţi distopie, antiutopie etc., primind calificări dintre cele mai puţin stabile. De fapt, o mare problemă pentru receptarea acestui roman este dată de tendinţa de a-l cataloga. El rămâne unic, aparţine unui gen propriu şi respinge pe rând orice încercare de asemănare. Este povestea unor oameni singuri între oameni, drama naţiunii umane şi comedia erorilor de care nicio fiinţă de pe faţa pământului nu poate fi scutită.

   Media

   "Cînd citeşti că <<ploaia adormise în pământ>>, că, <<duminicile, Zahăr Pavlovici se duce să prindă pește şi să-şi urmărească gîndurile pînă la capăt>>, că <<Kopionkin nu visa nimic pentru că la el toate se întîmplau în realitate>>, că <<în ceasul acela poate că fericirea însăşi îşi caută fericiţii, dar fericiţii se odihneau abia scăpaţi o clipă de grijile lor sociale zilnice, nemaigândindu-se la înrudirea lor cu fericirea>>, nu poţi să nu ai o stare de perplexitate. O carte de o frumuseţe şi o simplitate tulburătoare." Iulian Tănase, născut în 1973 la Moineşti, Bacău, a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, în 1999, şi Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucureşti, în 2010. A fost redactor la Academia Caţavencu (1997–2010) şi realizator programe la Radio Guerrilla (2004–2010). Din 2010 este redactor la revista Kamikaze.

   Printre cărţile pe care le-a publicat în România se numără: „Ingerotica”, „Poeme pentru orice eventualitate”, „Iubitafizica”, „Sora exactă”, „Înainte / după – 52 de apariţii transvizuale generate de hazard”, „Trusa instalatorului de umbre” (împreună cu Dan Stanciu), „ Abisa”, „Adoră”, „Cucamonga”, „Oase migratoare”.
   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.
   Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe.