Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Cum se construieste un miracol

   Cum se construieste un miracol

   Istorie, memorie, memorial
   0.0 / 10 ( 0 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2017
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   408
   ISBN:
   9786068924007
   Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
   Adaugă în coș
   2940
   Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat
   Livrare astăzi cu bicicleta.
   Livrare în 24h! (a doua zi)

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Un volum cuprinzând articole, conferințe susținute în țară și străinătate, interviuri și studii ale lui Romulus Rusan, scrise între 1996 și 2016. Tema comună: Memorialul Sighet, instituția pe care Romulus Rusan a fondat-o în 1993, alături de Ana Blandiana, și pentru care a lucrat neîncetat, timp de peste două decenii.

   În loc de postfață, sunt publicate texte scrise de prieteni, istorici, scriitori, jurnaliști, apărute în zilele și săptămânile de după dispariția lui Romulus Rusan, toate la un loc conturând portretul celui care s-a dăruit pentru ceilalți.

   Există oare ceva mai opus morții decât o carte? Există vreun vas în care viața să poată fi turnată mai cu grijă, adică fără să se risipească și să curgă pe de lături, luând cuminte forma cărții în care a fost turnată? Există ceva mai în stare decât o carte să transforme moartea în posteritate?

   Iată, această carte conține o bună parte a vieții lui Romulus Rusan din ultimele două decenii, acea parte formată și din zilele săptămânii și din weekenduri, și din orele zilelor și din orele nopților, acea parte din cauza căreia nu avea timp să meargă nici la doctori, nici la concerte, nici să-și întâlnească prietenii, nici să-și deschidă manuscrisele literare, pentru că prioritară era întotdeauna munca la Memorial, din ce în ce mai solicitantă pe cât trecea timpul. Pentru că, paradoxal, o dată cu trecerea timpului, munca de la Memorial nu se apropia de sfârșit, ci căpăta amploare prin creșterea impactului public și a rezonanței internaționale. Încât, cei doi-trei ani de amânare a propriului scris au devenit tot atâtea decenii.

   Ana Blandiana

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.