Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Draga Ijewawele

      Draga Ijewawele

      6.3 / 10 ( 7 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      60
      Traducatori:
      ISBN:
      9786069462539
      Dimensiuni: l: 10cm | H: 15cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Descriere:

      Cu câțiva ani în urmă, Chimamanda Ngozi Adichie a primit o scrisoare de la o prietenă din copilărie care o întreba cum să își crească fetița feministă. Dragă Ijeawele este răspunsul pe care i l-a dat Adichie: cincisprezece sugestii convingătoare, directe, realiste și sensibile pentru a deveni o femeie puternică și independentă. Dragă Ijeawele pornește un dialog util despre felul în care încă resimțim inegalitatea de gen.

      Despre autor:

      Chimamanda Ngozi Adichie s‑a născut în Nigeria și a studiat Comunicare și Științe Politice în Statele Unite. Opera ei a apărut în publicații ca The New Yorker, Granta, The O. Henry Prize Stories, Financial Times și Zoetrope și a fost tradusă în peste treizeci de limbi. Este autoarea romanelor Hibiscus purpuriu (RAO, 2011), Jumătate de soare galben (RAO, 2008), care a câștigat Orange Prize și a fost finalist la National Book Critics Circle Award, și Americana,(Black Button Books, 2018) care a primit National Book Critics Circle Award în 2013, a fost inclus pe lista scurtă la Baileys’ Women’s Prize for Fiction în 2014 și în The New York Times Top Ten Best Books 2013. De asemenea, este autoarea eseului Feminist(ă), feminişti (Black Button Books 2016), bazat pe discursul TED din 2012 We Should All Be Feminists și a volumului de proză scurtă The Thing Around Your Neck (2009), în curs de apariție la Black Button Books.

      Adichie a scris Dragă Ijeawele..., în parte, pentru a revendica cuvântul feminism din fața abuzurilor și a mutilărilor. Sfatul ei nu este doar acela de a le oferi copiilor alternative – de a-i încuraja să descopere că nu există un singur fel de a fi –, dar și de a înțelege că singura constantă universală o reprezintă diferențele. Adichie este o romancieră genială cu o gândire critică remarcabilă și este o persoană care nu se scuză pentru interesele ei triviale. Felul în care vede ea feminismul se intersectează cu felul în care înțelege că ne dorim cu toții să reprezentăm mai mult de un singur lucru.
      The Guardian

      Expune o perspectivă non-invazivă, non-abrazivă și profund umană asupra libertății de creștere și devenire, de comunicare și interacțiune.

      Black Button
      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.