Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Freud

      Freud

      In vremea lui si a noastra
      1.0 / 10 ( 1 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2019
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      386
      Traducatori:
      ISBN:
      9786064005915
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      După decenii de comentarii apologetice, dublate de aprige denunțări, am ajuns astăzi să nu mai știm prea bine cine a fost cu adevărat Sigmund Freud. Profitând de scoaterea la lumină, în anii din urmă, a unor noi documente de arhivă, dar și a unor scrisori inedite, Élisabeth Roudinesco ne demonstrează că mai există încă multe lucruri de spus despre omul Freud, precum și despre opera lui.

      Fondatorul psihanalizei ne este prezentat mai întâi de toate ca acel vienez care a trăit în plină Belle Époque, cetățean al Imperiului Austro-Ungar, dar și moștenitor al Iluminismului german și iudaic. Pe de altă parte, psihanaliza este creionată ca fruct al unui demers colectiv, al unui "cenaclu romantic", în sânul căruia Freud a putut să dea curs liber fascinației sale pentru irațional și pentru științele oculte, transformându-și uneori prietenii în inamici feroce și jucând pe rând rolul de Faust și Mefisto. Modern în gândirea psihologică, dar conservator în opiniile politice, Freud ne este înfățișat în toată umanitatea sa: în mijlocul familiei sale, înconjurat de colecțiile sale de artă, de femei, de copii, dar și de câini, un om orgolios, dar în același timp ros de îndoieli și pasiuni.

      Élisabeth Roudinesco este directoare de cercetări la Universitatea Paris-VII. Celebră specialistă în istoria psihanalizei, a mai fost publicată la Editura Trei cu Jacques Lacan. Schița unei vieți, istoria unui sistem de gândire, Dicționar de psihanaliză (cu Michel Plon), Familia în dezordine și Partea întunecată din noi înșine.


      Roudinesco ne oferă un portret echilibrat, profund și empatic al lui Freud. Chiar dacă apreciază ideile lui revoluționare privind raționalitatea, sexualitatea și inconștientul, autoarea demonstrează că Freud nu era atât un om de știință care a descoperit niște adevăruri universale, cât un produs al vremii sale: un geniu, fără îndoială, dar un burghez prin excelență, marcat de societatea, familia și politica sfârșitului de secol XIX. Abordarea sa critică este convingătoare pentru că se bazează nu doar pe analiza cărților, jurnalelor și scrisorilor lui Freud, dar și pe mărturiile celor care i-au fost pacienți. - Glenn C. Altschuler, Psychology Today


      Mi-l imaginez agitându-și bastonul împotriva antisemiților, punându-și cea mai frumoasă cămașă ca să viziteze Acropole, descoperind Roma ca un amant topit de fericire, biciuindu-i pe imbecili, vorbind fără notițe în fața americanilor uluiți, domnind în casa lui imemorială, în mijlocul obiectelor, câinilor săi Chow-Chow roșcați, discipolilor, femeilor sale și pacienților lui nebuni, așteptându-l pe Hitler neclintit, fără a reuși să-i pronunțe numele, și îmi spun că, mult timp de acum încolo, Freud va rămâne marele gânditor al vremurilor sale și al vremurilor noastre - Élisabeth Roudinesco,


      Cuprins


      Introducere

      Partea I. Viața lui Freud

      Capitolul I. Începuturile
      Capitolul 2. Iubiri, furtuni și ambiții
      Capitolul 3. Inventarea psihanalizei

      Partea a II-a. Freud, cucerirea
      Capitolul 1. O epocă atât de frumoasă
      Capitolul 2. Discipoli și disidenți
      Capitolul 3. Descoperirea Americii
      Capitolul 4. Războiul națiunilor

      Partea a III-a. Freud, acasă la el
      Capitolul 1. Lumini sumbre
      Capitolul 2. Familii, câini, obiecte
      Capitolul 3. Arta divanului
      Capitolul 4. Printre femei

      Partea a 4-a. Freud, ultimii ani
      Capitolul 1. Între medicină, fetiș și religie
      Capitolul 2. Față în față cu Hitler
      Capitolul 3. Moartea își vede de treabă

      Epilog
      Mulțumiri
      Bibliografie
      Pacienții lui Freud
      Arborele genealogic
      Indice de nume proprii

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.