Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Fugarii

   Fugarii

   Evadari din inchisori si lagare in secolul XX
   9.0 / 10 ( 1 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2016
   Editura:
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   224
   Colectie:
   ISBN:
   9789734663231
   Dimensiuni: l: 14.5cm | H: 22.5cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   De-a lungul secolului XX, regimurile totalitare au folosit cele mai dure mijloace pentru a-si anihila opozantii. Unii dintre cei persecutati erau torturati sau ucisi imediat dupa capturare, altii erau dusi in inchisori sau lagare. In timp ce o parte au incercat sa supravietuiasca in conditiile inumane de detentie, destui dintre ei au hotarit sa-si redobindeasca libertatea si si-au riscat viata pentru a ajunge dincolo de gardurile de sirma ghimpata si zidurile care ii inconjurau. Ce anume ii motiva? Ce metode foloseau? Incercau sa fuga singuri sau planificau o evadare colectiva? Ce faceau daca erau prinsi? Acestea sint citeva dintre intrebarile la care raspunde Fugarii, o carte incarcata de tensiunea povestilor unor oameni dispusi sa plateasca orice pret pentru a fi liberi.

   „Eseul despre evadari este cel mai narativ dintre cele scrise si publicate de mine pe tema violentei. E o carte care s-a molipsit de la epica personajelor pe care le prezinta – evadatii. Fie ca este vorba despre fapturi grave si sobre, fie ca este vorba despre mucaliti si tricksteri, evadarea personajelor analizate aici si acum are ceva dintr-o carte de aventuri, dintr-un jurnal exotic de calatorie ori o proza picaresca. M-am adaptat acestui stil si m-am molipsit de la spiritul aventuros al protagonistilor unor marturii si jurnale pe care le-am citit, uneori, cu sufletul la gura.” (Ruxandra Cesereanu)
   Media

   Eseul Ruxandrei Cesereanu e perfect pentru o după-amiază în care ai chef „să evadezi” dintre task-urile, reminderele și toate notițele mentale care se îngrămădesc fără milă. Pompează în întreprinderea asta escapistă (și foarte omenească, la urma urmei) energia nenumăraților oameni care și-au croit, la propriu, drumul spre libertate. Condamnați de drept comun, prizonieri politici sau până nu demult militari, protagoniștii acestei scurte istorii a evadărilor recente întruchipează toți, indiferent de ideologie, sentință și context istoric, arhetipul omului pentru care libertatea nu are niciodată un preț prea mare.

   Mai multe detalii găsiți aici.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.