raft
Gradina de sticla

Gradina de sticla

7.2 / 10 (46 votes)
NaN
Language:
Romana
Publishing Date:
2018
Publisher:
Cover Type:
Paperback
Page Count:
176
ISBN:
9789975864503
Dimensions: l: 13cm | H: 20cm

Unavailable
Price applicable only to online purchases!
Free Gift Wrapping!
Free shipping over 150 RON
You can return it in 14 days
You got questions? Contact Us!
Publisher's Synopsis

Tatiana Tibuleac revine, in forta, intr-un alt context si la un alt nivel, la tema materna, a copilului iubit/neiubit, a consecintelor tragice ale ”neiubirii”, a remuscarii, intr-o carte la fel de tulburatoare ca si Vara in care mama a avut ochii verzi.

Orfana care descopera un Chisinau multicultural a fost infiata dintr-un orfelinat satesc de o femeie singura si ambitioasa, care vrea sa-i ofere un viitor prosper ori poate cumparata ca mana de lucru si exploatata la fel de nemilos ca in romanele lui Dickens?
Intrebarile te urmaresc si dupa lectura pasionanta a acestui roman de formatie a unei fete care creste intre doua limbi si doua culturi, in anii cand se schimba frontierele si sistemele politice.
Gradina de sticla reconfirma intrarea in literatura de azi unei scriitoare pe cat de talentate, pe atat de inteligente, care stie sa alieze cruzimea observatiei si compasiunea fata de suferinta, scotand la iveala tragedia destinelor si frumusetea vietii. - Gabriela Adamesteanu
Extra Info
Reviews and comments

Un roman ca o poezie

de Ioana Oncioiu | 13/03/2019 19:14

La fel ca "Vara in care mama a avut ochii verzi", cartea te poarta cu gandul spre poezie. Trateaza subiecte greu de dus, dar imblanzite datorita gingasiilor cuvintelor. Dincolo de drama eroinei care este orfana si infiata sunt abordate si alte subiecte. Au fost atinse momente atat de dureroase precum: dobandirea independetei, vesnica lupta intre limba romana si rusa si alte aspecte sociale persistente si in ziua de azi. Cartea e frumoasa mai ales din perspectiva asocierii cu experienta personala, cand fiecare are o gradina de sticla unde stau adunate cioburile care ne-au ranit, ne-au format ca personalitate. Ele nu dispar pentru ca rolul lor este sa ne aminteasca de drumul parcurs si greselile care ne-au dus la desavarsirea omului care suntem azi. In plus, romanul aproape ca are si o nota optimista, spunandu-ti ca "intr-o luna, mirosul de orfan iese din piele si poti deveni ce vrei tu".

Add a review
You need to authenticate in order to add a review.