Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Mai putin e mai bine

      Mai putin e mai bine

      Cum sa usurezi viata copiilor
      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2017
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      335
      ISBN:
      9786064003096
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      O cameră plină de jucării, cărți și reviste, un ritm susținut între școală, antrenamente sportive, pian, limbi străine, meditații, jocuri video, internet... cam așa arată viața majorității copiilor în ziua de azi. Să fie oare suficient pentru ca ei să crească fericiți? Sau e deja prea mult? Încerci să-i aperi de grijile lumii adulte, dar ele îi invadează prin intermediul mass-mediei. Toți acești stimuli, spun studiile, devin copleșitori pentru copii, înăbușindu-le creativitatea, inițiativa, curiozitatea, spiritul ludic. Autorii cărții de față oferă însă o soluție elegantă, în patru pași, gata de a fi aplicată de orice părinte implicat: simplificarea. Începând cu limpezirea spațiului de locuit, stabilind limite și o rutină atât de necesară dezvoltării copilului, aerisind programul, reducând accesul la informații nepotrivite vârstei, vei descoperi, curând, că timpul petrecut împreună cu copiii tăi se îmbogățește, căpătând noi semnificații. În acest creuzet al naturaleței și bunăstării sufletești, feriți de tot ce este excesiv, de tot ce le încarcă viețile într-un mod inutil, copiii tăi vor putea crește armonios, devenind responsabili și încrezători în sine.

      Kim John Payne, licențiat în științele educației, ekimste consilier școlar, colaborator al mișcării educaționale Waldorf, formator pentru adulți, consilier de familie.

      Media

      "Mai puțin e mai bine. Cum să ușurezi viața copiilor, autor Kim John Payne este o carte minunată care vorbește despre nevoia părinților și a copiilor de a reduce graba, tensiunea zilnică și încărcătura. Copiii au acces la mult prea multe jucării și activități, fără șansa de a explora, de a se regăsi, de a exersa învățarea auto-controlului prin atât de mult control extern. Copiii petrec prea mult timp în activități controlate de adult, chiar dacă sunt activități de dezvoltare socio-emoțională sau cognitivă, pentru ei este prea mult și nepotrivit. Din dorința de a face bine, ne facem și nouă și copiilor o viață mai dificilă și mai tensionată.

      Cred foarte mult în această abordare și filosofie în care să ne creștem copiii și în care să le oferim șansa de a se cunoaște, de a fi cu adevărat atenți la nevoile lor, de a fi curioși și a privi lumea cu curiozitate, nu consumerism. Consumul și lipsa experiențelor de a-și construi căi și acțiuni care să le dea o stare de bine, să fie în controlul lor, crește riscul depresiei. Și pare poate surprinzător, mai ales pentru părinții care petrec mult timp muncind pentru a avea bani pentru nevoile copiilor. Însă, de fapt, copiii au nevoie de o viață mult mai simplă și cu mult mai puține lucruri materiale decât ne imaginăm noi părinții uneori. Less is good – este lecția pe care v-o recomand să o practicați acasă în familia d-voastră alături de copii." Domnica Petrovai


      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.