Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Nu aveți produse în coș.
   Comandă
   ×

   Pentru că 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere legale, comenzile plasate în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie vor fi livrate începând cu 5 decembrie.

   Miracolul baietilor

   Miracolul baietilor

   4.8 / 10 ( 13 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicării:
   2017
   Editura:
   Tip copertă:
   Paperback
   Nr Pag:
   408
   ISBN:
   9786064001177
   Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 15 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Ce pot face parintii, mentorii si educatorii pentru a transforma baietii in barbati de exceptie Michael Gurian

   Prin ce difera cresterea baietilor de aceea a fetelor? Sunt predispusi baietii nostri aflati la pubertate sau la adolescenta sa intre in mai multe buclucuri decat fetele de aceeasi varsta? Cum ne putem ajuta fiii sa strabata cu bine aceste perioade si sa se maturizeze fara a le stirbi masculinitatea in devenire? Intr-o societate in care femeile sunt considerate categorie marginalizata si privite ca potentiale victime, baietii, ulterior barbatii, ajung sa fie priviti ca potentiali agresori. Astfel, discrepanta sociala nu se reduce, ci se adanceste. Cum ar fi, insa, ne propune autorul acestei carti, sa pornim de la premisa ca baietii sunt structurati diferit, ca, de-a lungul mileniilor, au evoluat avand nevoi, scopuri si comportamente diferite de cele ale fetelor? In loc sa incercam sa-i schimbam, incadrandu-i intr-un tipar feminin, putem incepe prin a-i intelege si a le oferi acel cadru de dezvoltare de care au nevoie pentru a deveni barbatii pe care ni-i dorim: puternici, protectori, devotati.

   Michael Gurian este un pionier al cercetarii diferentelor de gen si impactului lor asupra familiilor, scolilor, corporatiilor si politicilor publice. Cofondator al Institutului Gurian, el preda, tine conferinte si conduce ateliere formative in lumea intreaga. De acelasi autor a mai aparut, la Editura Trei, Prezenta invizibila.

   Media

   "Michael Gurian este autorul meu preferat în ceea ce privește psihologia băieților și a bărbaților și mi-aș dori să fie cartea în fiecare școală din țară și în familiile cu băieți. Autorul are o experiență de peste 20 de ani de muncă în promovarea înțelegerii diferențelor de gen și integrarea psihologiei băieților în educație. Este cel care vorbește despre dezavantajul băieților într-un sistem educațional creat de femei pentru nevoile fetelor și mai puțin ale băieților. Însă revenind la text, Gurian explică pe înțeles care sunt etapele de dezvoltare ale băieților și aspectele diferite în trăirea afectivității. Autorul aduce în discuție într-un mod echilibrat și cu multe dovezi științifice și ani de practică clinică și consultanță oferită școlilor, ce înseamnă și cum poți avea o relație sănătoasă mamă-fiu și provocările a ceea ce înseamnă o relație sănătoasă tată-fiu, pentru că nu-i așa, nu mama este „ cauza” tuturor „problemelor” băieților/bărbaților. Un alt lucru valoros la Gurian este că vorbește despre nevoia băieților de mentori masculini și de o școală și comunitate care să susțină o masculinitate sănătoasă. Dacă aveți băiat, vă recomand să faceți cartea cadou educatorului sau profesorilor copilul d-voastră, sigur după ce o citiți și alegeți că vă este de folos. Pentru cei care își doresc să susțină educația emoțională a băieților și bărbaților vă invit să fiți parte din proiectul inițiat de Școala pentru Cuplu, Bărbatul Întreg." Domnica Petrovai

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   You need to authenticate in order to add a review.