Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   Mastile Zeului. Mitologia primitiva

   Mastile Zeului. Mitologia primitiva

   0.0 / 10 ( 0 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2022
   Editura:
   Tip coperta:
   Hardcover
   Nr. pagini:
   498
   Traducatori:
   Volum din serie:
   1
   Original Language:
   Engleza
   Original Title:
   The Masks of God: Primitive Mythology
   ISBN:
   9786064012388
   Dimensiuni: l: 14cm | H: 21cm
   Indisponibil
   Indisponibil
   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   „Măștile Zeului este cea mai cuprinzătoare și cea mai imaginativă lucrare pe care o avem despre un subiect care mai devreme sau mai târziu trebuie să atragă atenția fiecărui cititor serios.”

   — The New York Times

   Primul volum din Măștile Zeului, seria monumentală în patru volume a lui Joseph Campbell

   În Mitologia primitivă, Campbell cercetează și scoate la lumină izvoarele mitului. Combinând exemplar profunzimea savantă cu entuziasmul, el analizează expresiile venerației religioase la oamenii timpurii și ecourile acestora în riturile triburilor primare supraviețuitoare. Campbell arată cum mitul ne-a modelat înțelegerea lumii, văzută și nevăzută, de-a lungul timpului. Pe măsură ce explorează și împărtășește imagini și practici mitice arhetipale, el indică, de asemenea, modul în care aceste concepte ne influențează viața personală.

   După finalizarea seriei monumentale Măștile Zeului, Campbell a descoperit că lucrarea lui afirmă „unitatea rasei umane, nu numai în biologia sa, ci și în istoria ei spirituală”. El a asemănat această unitate cu o simfonie în care diferite părți creează o „mișcare amplă”. Poate mai mult decât oricând, percepția lui Campbell nu este doar iluminatoare, ci și inspirată.

   „Scopul educației în sferele primitive, arhaice şi orientale a fost dintotdeauna şi va continua să fie multe secole nu de a lumina în primul rând mintea cu privire la natura universului, ci de a crea comunități de experiență împărtăşită pentru angajarea sentimentelor individului în creştere la problemele de interes principal pentru grupul local. Gândirea şi sentimentele nesocializate ale copilului foarte mic sunt egocentrice, dar nu periculoase din punct de vedere social. Însă atunci când impulsurile primare ale adolescentului rămân nesocializate, ele devin inevitabil o amenințare la adresa armoniei grupului. Prin urmare, funcția supremă a oricărui mit şi ritual a fost întotdeauna, şi cu siguranță trebuie să fie în continuare, implicarea individului, atât emoțional, cât şi intelectual, în organizația locală. Și acest scop este cel mai bine realizat — aşa cum am văzut — printr-o evocare solemnă a experiențelor intens împărtăşite, în virtutea cărora întregul sistem de fantezie şi credințe spontane din copilărie este angajat şi contopit cu sistemul funcțional al comunității. ”

   Joseph Campbell

   Joseph Campbell (1904-1987) autor și profesor american renumit pentru munca sa în domeniul mitologiei comparate, s-a născut la New York și a absolvit Columbia University, unde s-a specializat în literatura medievală. După ce a obținut un master, și-a continuat studiile la universități din Paris și München. Din 1934 a fost profesor la Sarah Lawrence College, unde a predat timp de aproape 40 de ani și unde, în onoarea lui, a fost înființată Catedra Joseph Campbell, în cadrul departamentului de mitologie comparată.

   De-a lungul vieții, a călătorit mult și a scris numeroase cărți, printre care bestsellerurile Eroul cu o mie de chipuri și Miturile care ne învață să trăim.

   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.