Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      O minunata nefericire

      O minunata nefericire

      6.0 / 10 ( 2 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2006
      Nr. pagini:
      263
      ISBN:
      9789738757486
      Dimensiuni: l: 15.5cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Încă din momentul traumei în sufletul acela fragil, în trupuşorul acela mic, se activează se pare o nouă vitalitate care îl susţine, îl protejează şi îl împinge înainte astfel încât, într-o zi, când tot calvarul se va fi sfârşit, să poată privi în urmă şi să vadă că sufletul lui a învins.

      Minunea şi suferinţa sunt atât de strâns împletite în inima acestor micuţi, încât întreaga lor existenţă se desfăşoară ca o uimitoare întrepătrundere pe muchie de cuţit a celor două. Ceea ce pentru noi pare ireconciliabil, viaţa acestor copii vine să contrazică, dându-ne o lecţie dură despre adevărurile profunde ale acestei lumi, despre iluzoriul conceptelor noastre de bine şi rău. Oricât de crud ar putea să sune, la nivelul esenţei, suferinţa şi fericirea nu sunt decât manifestări ale aceleiaşi energii. Tot ceea ce dau naştere în noi sunt experienţe pe care ni le-am ales pentru a ne apropia de propria esenţă.

      Boris Cyrulnik, etolog şi neuropsihiatru francez, relatează aici concluziile la care a ajuns în urma cercetărilor pe care le-a desfăşurat asupra conceptului de rezilienţă – această uimitoare capacitate a fiinţei umane de a depăşi traumele şi rănile emoţionale cele mai cumplite: boală, doliu, viol, tortură, război. Bazându-se pe o multitudine de cazuri studiate atât în cabinetul său de psihoterapie, cât şi în misiunile pe care le-a desfăşurat în Bosnia, Cambogia, Brazilia şi Rusia, autorul ne explică minunea prin care oamenii pot să se refacă după încercările cele mai odioase, datorită abilităţilor căpătate în copilărie.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.