Produse
Produse
  • Total RON Comandă
   x
   Coșul tău este gol.
   Comandă
   ×

   Pentru că duminică și luni sunt zile libere legale, call center-ul și depozitul carturesti.ro vor fi închise. Comenzile plasate de vineri, 21 iunie, ora 16:00 și până luni, 24 iunie, vor fi procesate și livrate începând cu ziua de marți, 25 iunie.

   O plimbare prin Univers

   O plimbare prin Univers

   Carte de relaxare astronomica
   7.4 / 10 ( 17 voturi)
   Limba:
   Romana
   Data publicarii:
   2021
   Editura:
   Tip coperta:
   Paperback
   Nr. pagini:
   400
   Colectie:
   ISBN:
   9786064310613
   Dimensiuni: l: 14cm | H: 21cm
   Adaugă în coș
   5999
   Livrare în 24h! (a doua zi) Stoc limitat

   Preț valabil exclusiv online!
   Împachetare cadou gratuită!
   Transport gratuit peste 150 de lei.
   Retur gratuit în 14 zile.
   Ai întrebări? Contactează-ne!
   Descriere

   Astronomul Adrian Șonka își invită cititorii de toate vârstele la o plimbare de-a lungul și de-a latul Universului cunoscut.


   Veți afla ce presupune cu adevărat o călătorie în spațiu și cum se simte când zbori cu 28 000 km/h, cum se vede Pământul de pe fereastra hubloului, cum ar fi viața pe celelalte planete din Sistemul Solar (de ce e „grea” viața pe Venus și de ce e așa de „prăfuit” Marte) și unde e cel mai bine să programezi o viitoare vacanță (scuba-diving pe planetele joviene, anyone?), cum funcționează aparatul de făcut lumină” (Soarele, nu becul), unde se termină Sistemul Solar și cum se măsoară distanța până la stele, ce este o pitică roșie și ce e o gigantă albastră, care sunt cele mai bune „cartiere” cosmice sau cum poate găsi o maimuță o planetă.

   Cu mult umor și într-un stil accesibil și prietenos, Adrian Șonka te învață tot ce ai nevoie ca să te plimbi relaxat printre planete și stele.


   Adrian Șonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp în care a privit cerul și a învățat să observe multe tipuri de obiecte cosmice: stele variabile, asteroizi, planete, ocultații etc.

   În prezent, observă asteroizi și planete prin telescoapele Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” si cele ale Institutului Astronomic al Academiei Române. Ține cursuri de astronomie la Observator, Fundația Calea Victoriei, în școli, librării și oriunde unde găsește alți oameni pasionați care vor să afle mai multe.


   „Spațiul cosmic face parte din Univers și este mediul prin care planetele, stelele și alte obiecte din Univers sunt conectate. Imaginează-ți un ocean din nimic prin care plutesc insule, iar una din insule este planeta pe care te-ai născut tu. Din păcate, încă nu putem înota în acest ocean, dar am făcut o baie mică până la Lună. A fost atât de incredibil încât pentru unii este de necrezut. Putem însă călători prin Univers folosindu-ne de ceea ce cunoaștem despre acesta și despre obiectele cosmice. Oricine trebuie să treacă prin experiența emoționantă de a afla că este un simplu om, aflat pe o planetă minusculă care se rotește în jurul unui soare banal. Ar trebui să te simți bine că așa stau lucrurile pentru că faci parte din singura specie care poate înțelege imensitatea Universului.”
   Recenzii și comentarii

   Nota

   de |

   Nu există recenzii pentru acest produs.
   Adaugă o recenzie
   Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.