7.5 / 10 (8 voturi)
NaN
Limba:
Romana
Data publicarii:
2018
Editura:
Tip coperta:
Paperback
Nr. pagini:
504
Editia:
a II-a
ISBN:
9786067106039
Dimensiuni: l: 16cm | H: 22cm

5500
Livrare în 24h! (a doua zi) În stoc

Preț valabil exclusiv online!
Împachetare cadou gratuită!
Transport gratuit peste 150 de lei.
Retur gratuit în 14 zile.
Ai întrebări? Contactează-ne!
Descriere

O operă fundamentală și revoluționară, o piatră de temelie a postcolonialismului, probabil una dintre cele mai influente lucrări teoretice ale secolului XX.

Puternic aclamată în momentul apariței și furibund dezbătută în deceniile care au urmat, cartea lui Edward Said supune analizei istoria și natura atitudinii Occidentului față de Est, considerând orientalismul ca o puternică creație ideologică europeană – un instrument prin care scriitorii, filozofii și administratorii coloniali s-au raportat la cultura, obiceiurile și credințele estice. Urmărind această idee în operele mai multor autori, printre care Homer, Eschil, Nerval sau Flaubert, Said argumentează felul în care reprezentările din scrierile lor au contribuit semnificativ la imagina romantică și exotică, dar deformată, pe care Vestul și-a făcut-o despre Orient. Autorul face o disecție a mecanismului prin care orientaliștii își creează propriul Orient (înfățișat ca lipsit de viaţă, atemporal, fără forţă, incapabil să se reprezinte pe sine), fapt ce constituie o sfidare a Orientului real, un obstacol în calea înțelegerii lui și o expresie a imperialismului și rasismului european.

În cele patru decenii de la apariție, Orientalism-ul lui Edward S. Said și-a câștigat statutul de operă clasică modernă.

„Sunt unele cărți clasice care surprind esența timpului lor; sunt altele care rămân relevante pentru totdeauna. Orientalism face parte din a doua categorie – ba, mai mult, a devenit cu trecerea timpului și mai relevantă.”The Guardian

Recenzii și comentarii

de Corina C. | 29/05/2019 20:20

O carte de actualitate care incearca sa ne schimbe parerea eronata despre Orient. De ce eronata? Pentru ca, inevitabil, in cazul multora, aceasta parere este formata pe baza parerilor din Occident. Aparuta mai intai in 1978 a incercat sa clarifice denaturarile si interpretarile gresite, iar acum, cu o forta mai puternica, reuseste sa puna macar sub semnul intrebarii existenta rautatii orientale. Subiectul cartii este foarte amplu si profund, iar o recenzie asupra acestei carti nu face decat sa impuna alte pareri subiective. Tot ce pot sa fac este sa recomand cartea oamenilor care vor sa-si formeze o opinie indusa de realitati obiective.

Adaugă o recenzie
Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.