Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Pasarile galbene

      Pasarile galbene

      8.0 / 10 ( 4 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      200
      Traducatori:
      ISBN:
      9789734634057
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Scris de un veteran al razboiului din Irak, Pasarile galbene este povestea devastatoare a doi combatanti care incearca sa scape cu viata din focul luptei. Cei doi soldati – Bartle, in virsta de optsprezece ani, si Murphy, de douazeci si unu de ani – sint aruncati in mijlocul asediului orasului Al Tafar, o inclestare singeroasa care le dovedeste ca nimeni nu e de fapt pregatit pentru razboiul real.
      In zilele de cosmar care urmeaza, cei doi tineri au de infruntat deopotriva atacurile insurgentilor, epuizarea fizica si tensiunea provocata de pericolul permanent. Surprinzind cu deosebita acuitate si efectele razboiului asupra familiilor ramase acasa, Pasarile galbene este o marturie zguduitoare, printre primele capodopere ale literaturii americane dedicate razboiului din Irak.

      „Ce pare neobisnuit la acest roman despre razboi este ca aproape jumatate din el se intimpla departe de cimpul de lupta, intr-un Richmond prozaic, al autobuzelor de scoala si al malurilor noroioase pe care Bartle, coplesit de nebunia razboiului, le vede ca printr-un vizor de sticla: «Am vrut sa arat intreaga imagine a razboiului. El nu se termina la coborirea din avion si gata, ai ajuns acasa, totu-i cum nu se poate mai bine. Poate ca pericolul fizic dispare, dar soldatii risca inca sa fie raniti si altfel. Mi s-a parut important ca lumea sa cunoasca si aceasta realitate».” (The Guardian)

      „Kevin Powers are ceva de spus, ceva emotionant despre fragilitatea omului si brutalitatea razboiului, si cu totii ar trebui sa ne apropiem si sa-l ascultam.” (The New York Times)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.