Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      Praslea cel voinic si merele de aur

      Praslea cel voinic si merele de aur

      8.0 / 10 ( 14 voturi)
      Legare:
      clape
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2014
      Editura:
      Tip coperta:
      Paperback
      Nr. pagini:
      98
      ISBN:
      9786068642079
      Dimensiuni: l: 16.5cm | H: 23.5cm | 1cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      De ani de zile, Pasărea Măiastră fură cu viclenie merele de aur din grădinile domneşti. Aşa se face că Prâslea cel Voinic pleacă în urmărirea ei, călăuzit de Lupul Cenuşiu, un înţelept înzestrat cu puteri magice, dar cinic şi lipsit de entuziasm. Eroul nostru ajunge până în tărâmul blestemat, unde Negru Împărat, un genial, dar malefic inventator, plănuieşte – cum altfel – să cucerească lumea. Legenda spune că la capătul drumului pe Prâslea îl aşteaptă răbdătoare prinţesa…dar tot legenda mai spune că nimic nu e ceea ce pare.

      Un roman grafic care adună laolaltă personaje din basmele culese de Petre Ispirescu, cartea Mariei Surducan se bazează pe o documentare serioasă, care se întinde de la arta bizantină la manga japoneză şi se foloseşte de personalităţi ca Marie Curie sau Nikola Tesla în conceperea unora dintre personaje.

      Sursele de inspiraţie pentru „Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur” în varianta repovestită a Mariei Surducan sunt trei poveşti culese de Petre Ispirescu care urmează firul narativ al poveştilor în care elementul central este mărul de aur: Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur, Pasărea măiastră şi Lupul cel năzdrăzvan.

      Publicat pentru prima oară în 2013 în tiraj limitat, cu ajutorul unei platforme de finanțare de tip crowdfunding, „Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur” apare acum la Editura Vellant într-o nouă ediție și un tiraj mărit, pentru toți pasionații de BD și povești românești.

      Maria Surducan şi-a încheiat studiile de master la Universitatea de Artă şi Design Cluj şi lucrează ca ilustrator de carte, autor de bandă desenată şi grafic designer. Lucrările publicate includ un roman grafic, un jurnal de călătorie şi diverse antologii de bandă desenată. În 2012 a ilustrat pentru Vellant titlul “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” în cadrul colecției “Pasărea Măiastră.”

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.