Modul de a gati a evoluat considerabil in ultimele decenii: putem gati din ce in ce mai usor, mai rapid, mai gustos si mai sanatos. Gasim in magazine si in piete orice fel de ingrediente, de calitate superioara, fie ele locale sau exotice. Cu putina rabdare, putem gati mancaruri dupa retete thailandeze, sud-americane, frantuzesti sau chinezesti, iar rezultatul obtinut poate fi atat de gustos, de parca totul a fost gatit de bucatari profesionisti. Acest volum cuprinzator, cu uluitoarea sa bogatie de retete, reflecta noile si diversele tendinte din domeniul gastronomiei. Printre cele peste 370 de retete propuse exista multe clasice, testate in timp, dar si unele recent elaborate si inedite, culese din meniurile restaurantelor, altele care se refera la mancaruri cu specific etnic, precum si zeci de retete pentru micul dejun si pentru desert, de la cea mai simpla pana la cea mai spectaculoasa.
Cuprinzatoarea sectiune "Retete de baza" de la sfârsitul cartii de bucate furnizeaza zeci de retete fundamentale, de care veti avea nevoie pentru supe si sosuri, aluaturi, paste si foi pentru placinta, umpluturi pentru desert si glazuri. Este inclus si un "Glosar" cuprinzator, cu termeni gastronomici si ingrediente, precum si tabele pentru gatit, care va vor facilita descoperirea inlocuitorilor pentru ingrediente, a temperaturilor la care se rumenesc diferite tipuri de carne, a echivalentelor pentru unitatile de masura si multe altele.