Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Call center-ul nostru va fi închis în perioada 3-6 mai. Comenzile plasate în perioada 2 mai, ora 16:00 - 6 mai vor fi procesate începând cu 7 mai. Din acest motiv, este posibil să existe întârzieri în procesarea comenzilor săptămâna viitoare, iar timpul de livrare să fie mai mare decât în mod normal. Facem tot ce se poate pentru a va trimite comanda cât mai repede și vă mulțumim pentru sprijin! Vă dorim Paște fericit și multă sănătate!


      Soldatii. Poveste din Ferentari

      Soldatii. Poveste din Ferentari

      6.9 / 10 ( 16 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2013
      Editura:
      Nr. pagini:
      256
      Colectie:
      ISBN:
      9789734640829
      Dimensiuni: l: 13cm | H: 20cm
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Ca sa-si faca viata mai usoara, un jurnalist cu naravuri homosexuale se lasa de presa si de femei si se inscrie la un doctorat despre manele. Ca sa-si documenteze subiectul, se muta in cel mai sarac cartier din Bucuresti, Ferentari, un loc incremenit in anarhia anilor ’90, unde smecheria face legea, iar manelele se aud de peste tot. Acolo, se trezeste intr-o lume a contrastelor, cu smecheri si boschetari, cu smardoi si drogati – pe scurt, intr-o comunitate inchisa, dura, in care fraierii ca el nu prea au ce cauta. Tot aici il intilneste si pe Alberto, un fost puscarias, care provine dintr-o cunoscuta familie de interlopi. Desi are reputatie de bataus si scandalagiu, stie sa-si arate latura sensibila atunci cind are un interes.
      In plus, in detentie, Alberto a descoperit ca pot sa ii placa si barbatii, deoarece dupa gratii cea mai sigura moneda de schimb pentru protectie este sexul. Acesta este insa un subiect tabu in Ferentari. Romanul lui Adrian Schiop este o poveste de cartier pe ritmuri de manele, cu gasti, drogati si ramificatii mafiote.

      „Scriitorul-personaj al lui Adrian Schiop are vrajeala lui, vinde vulnerabilitate la pachet cu planuri de evadare din saracie. Asa se insinueaza in lumea Ferentarilor si asta e si combinatia prin care scoate la lumina mecanismul cinic al restului lumii. Ferentariul brut ii pune in offside pe toti aia care practica safariul sociologic hipstaresc. Martorul creat de Adrian Schiop se infige bine in lumea semighetoizata bucuresteana; in ciuda aparentelor, tipul devine periculos, vinde speranta, le suceste mintea oamenilor, cum ii reproseaza un tip la o bomba din cartier. «Borcanul constiintei» are pus la murat si un realism onest, din ala vechi si bun: naratorul lui Schiop e obsedat pina la autoflagelare de expunerea faptelor, de demascarea lui «asa e, si nu altfel». Sint motivele pentru care cred ca Soldatii e o carte perfecta, o carte care poate scoate din motaiala estetizanta cititorul roman contemporan.” (Costi Rogozanu)

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.