Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Coșul tău este gol.
      Comandă
      ×

      Dragi clienți, depozitul nostru se mută în casă nouă. Vă cerem scuze pentru posibilele întârzieri în preluarea și livrarea comenzilor și vă mulțumim pentru înțelegere.

      Tehnologia informatiei si a comunicatiilor. Sisteme de gestiune a bazelor de date. Manual pentru clasa a XI-a

      Tehnologia informatiei si a comunicatiilor. Sisteme de gestiune a bazelor de date. Manual pentru clasa a XI-a

      0.0 / 10 ( 0 voturi)
      Limba:
      Romana
      Data publicarii:
      2006
      Editura:
      Nr. pagini:
      96
      ISBN:
      9789735684239
      Indisponibil
      Indisponibil
      Preț valabil exclusiv online!
      Împachetare cadou gratuită!
      Transport gratuit peste 150 de lei.
      Retur gratuit în 14 zile.
      Ai întrebări? Contactează-ne!
      Descriere

      Manualul respectă programa şcolară în vigoare pentru clasa a XI-a, profilul real, specializarea ştiinţele naturii, în regimul prevăzut de lucru de o oră pe săptămână.

      Programa conţine noţiuni pentru formarea competenţelor necesare proiectării bazelor de date relaţionale utilizând ca instrumente facilităţile oferite de aplicaţiile Word şi Excel pentru prelucrarea listelor şi tabelelor. Prin conţinutul referit, programa obligă la extinderea şi aprofundarea noţiunilor învăţate în clasele a IX-a şi a X-a privitoare la organizarea şi prelucrarea datelor organizate în liste şi tabele, fără a include noţiunile elementare necesare proiectării unui sistem informatic şi a unui sistem de gestiune a bazelor de date. Astfel, conţinutul programei se prezintă ca şi cum elevul ar fi căpătat aceste noţiuni de proiectare în anii anteriori, drept pentru care şi subtitlul dat programei este de Sisteme de gestiune a bazelor de date.

      în această situaţie, autorii au fost nevoiţi să realizeze un manual care să suplinească lipsa noţiunile elementare necesare proiectării unui sistem informatic şi a unui sistem de gestiune a bazelor de date, dar care să aibă, în acelaşi timp şi caracter practic imediat şi să conducă elevul prin învăţare şi descoperire pas cu pas. Trebuie precizat că acest efort s-a făcut şi în condiţiile în care nu s-au putut folosi nici instrumente de programare în Visual Basic a unei aplicaţii de baze de date deoarece aceste cunoştinţe nu au fost prevăzute în programa actuală şi nici în anterioarele.

      Manualul porneşte progresiv, în Capitolele II şi III, prin recapitularea noţiunilor din anii anteriori, reluând şi completând apoi cunoştinţele legate de datele care intervin într-un sistem real, codificarea şi organizarea lor, prelucrările la care sunt supuse datele şi modul de regăsire a acestor prelucrări între facilităţile oferite de aplicaţiile Word şi Excel. Sunt inserate tabele cu funcţiile principale din cadrul bibliotecii Excel.

      Capitolul III conţine o aplicaţie simplă care are ca scop punerea în evidenţă a unui minimum de elemente de programare a prelucrărilor.

      în Capitolul IV sunt prezentate gradat proiectări de baze de date simple, de la utilizarea de liste simple până la folosirea de tabele pivot şi tabele corelate.

      în Capitolul V se realizează mai întâi o sinteză a noţiunilor legate de analiza unui sistem real şi proiectarea unei aplicaţii de sistem informatic pe care elevul le-a întâlnit pe parcursul capitolelor precedente. Apoi sunt prezentate două studii de caz de proiectare concretă a două aplicaţii alese din cadrul subsistemului de evaluare care face parte din sistemul informatic al unei şcoli: Admiterea în ciclul superior al liceului şi Examenul de atestare în specialitate.

      Recenzii și comentarii

      Nota

      de |

      Nu există recenzii pentru acest produs.
      Adaugă o recenzie
      Trebuie să te autentifici pentru a adăuga comentarii/recenzii.